Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Cruise control

Cayenne Diesel
Porsche - Cruise control

Cruise control

Cruise Control

De automatische snelheidsregeling verbetert het comfort van de bestuurder tijdens lange ritten en laat uw reis ontspannen verlopen. De cruise control kan bij snelheden tussen 30 km/h en 240 km/h met een tiptoets aan de stuurkolomhendel worden geactiveerd.

Standaard op alle Cayenne modellen.

Cruise control met automatische afstandsregeling inclusief Porsche Active Safe (PAS)*

Deze is leverbaar tegen meerprijs en regelt de snelheid van uw auto afhankelijk van de afstand tot uw voorliggers. Hoe dat precies werkt? Een radarsensor in de middelste luchtinlaat van de voorbumper bewaakt de rijbaan waarin uw auto zich bevindt tot 200 m voor u. U rijdt met een bepaalde vooringestelde snelheid en nadert een auto die voor u rijdt met een lagere snelheid. De radarsensor herkent de auto op de weghelft voor u.

Het systeem past daarop de snelheid van uw auto aan door gas te minderen of licht af te remmen. Dat duurt zo lang tot de – tevoren ingestelde – afstand tot uw voorligger uiteindelijk weer hersteld is. Meer abrupte remhandelingen dient de bestuurder zelf uit te voeren. Uw auto rijdt nu met een lagere snelheid achter die van uw voorligger.

Remt uw voorligger nog sterker af, dan verlaagt de cruise control daarop ook uw snelheid verder – zo nodig totdat uw voorligger helemaal stilstaat. Zodra de rijbaan weer vrij is, past het systeem de snelheid van uw auto automatisch aan tot de eerder ingestelde rijsnelheid. De instelsnelheid ligt tussen de 30 km/h en de 210 km/h. Om na een automatische stop weg te rijden, gebruikt u de bedieningshendel of bedient u het gaspedaal.

De geïntegreerde stop-and-go-functie maakt het desgewenst mogelijk om in een file automatisch af te remmen en op te trekken.

Voor meer veiligheid zorgt het eveneens geïntegreerde Porsche Active Safe (PAS). Bij te snel optrekken wordt de bestuurder via een akoestisch en optisch signaal en een remschok gewaarschuwd dat moet worden ingegrepen. Bovendien kan het systeem corrigerend bij het remmen ingrijpen en de remdruk vergroten als de situatie daarom vraagt. Indien nodig zelfs tot aan een noodstop.

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Cayenne modellen.

* Leverbaar vanaf 11/2012.