Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Boxster
Porsche Boxster - Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Porsche is motorsport – al vanaf het begin. Sinds 1948 vinden wij onze identiteit op het circuit. De kennis die we hier opdoen, brengen we over op de weg. Een voorbeeld hiervan is het tegen meerprijs leverbare remsysteem Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), dat op het circuit, bijvoorbeeld in de Porsche Mobil 1 Supercup, al zo menige vuurproef heeft doorstaan.

De geventileerde keramische remschijven van de PCCB hebben bij de Boxster zowel voor als achter een diameter van 350 mm waardoor ze nog betere remprestaties garanderen.

Door de toepassing van geel gespoten vaste aluminium monobloc remzadels met 6 zuigers op de vooras en vrijwel identieke remzadels met 4 zuigers achter levert het systeem bij het afremmen een zeer hoge en vooral constante remdruk.

Vooral bij hoge belastingen zijn alle voorwaarden aanwezig om de remweg tot een minimum te beperken. Bovendien wordt afremmen bij hoge snelheden nog veiliger, dankzij de grote fadingvastheid van de PCCB.

Doorslaggevend voordeel van het keramische remsysteem is het extreem lage gewicht van de remschijven: ze wegen ongeveer de helft van conventionele gietijzeren remschijven van een vergelijkbaar type en afmeting. Een factor die niet alleen positieve gevolgen heeft voor rijprestaties en verbruik, maar vooral ook een verlaging inhoudt van de ongeveerde en roterende massa. Het resultaat: een betere wegligging en meer rijcomfort, vooral op oneffen wegen. Ook de souplesse en de handling van de auto nemen daarbij toe.

Wanneer de auto wordt ingezet op het circuit of anderszins zwaar wordt belast, neemt de slijtage van remschijven en vooral remblokken vanzelfsprekend aanzienlijk toe, ongeacht de uitvoering. Na een intensief weekeinde op het circuit is het evenals bij conventionele gietijzeren schijfremmen noodzaak de remmen aan een vakkundige inspectie te onderwerpen en moeten bepaalde remonderdelen zo nodig worden vervangen.