Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Airbags

Boxster
Porsche Boxster - Airbags

Airbags

Ter bescherming van de bestuurder en de bijrijder zijn de Boxster modellen met fullsize airbags uitgerust. Afhankelijk van de ernst en aard van het ongeval (frontaal of schuin van voren) worden deze in twee fasen geactiveerd. Bij een minder zware aanrijding wordt alleen de eerste fase geactiveerd om de inzittenden te beschermen. De airbag wordt daarbij minder hard opgeblazen waardoor de inzittenden minder zwaar worden belast.

Om de kracht en de richting van de botsing beter te kunnen bepalen, zijn er behalve op de centrale eenheid op de tunnel nog eens 2 extra sensoren aangebracht bij de koplampen. Op die manier is een aanrijding in een aanzienlijk eerdere fase te herkennen en te analyseren.

Porsche Side Impact Protection System (POSIP)

Beide Boxster modellen zijn standaard uitgevoerd met het Porsche Side Impact Protection System (POSIP). Dit systeem bestaat uit 2 zijairbags per kant. De buitenste zijwangen van de stoelen zijn elk uitgerust met een geïntegreerde thoraxairbag en in de portierpanelen is een hoofdairbag ondergebracht, die zich van onderen ontvouwt. De thoraxairbags hebben een volume van 10 liter en de hoofdairbags hebben een volume van 15 liter – een ruime veiligheidsmarge bij een aanrijding van opzij. Zelfs bij geopende cabrioletkap. Een ander onderdeel van POSIP zijn de verstevigingsprofielen van hoogvast staal in de portieren.