Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Verbruik en recycling Boxster

Porsche Boxster - Verbruik en recycling

Verbruik en recycling

Een slimme lichtgewicht constructie is bij Porsche al sinds 1948 vanzelfsprekend. Om technische redenen, maar ook om ecologische redenen. Deze combinatie vormt de basis voor een laag verbruik gekoppeld aan excellente rijprestaties.

Technisch, vanwege de grote hoeveelheid aluminium, magnesium, kunststoffen en staalplaat van hoge treksterkte in diverse onderdelen. De gebruikte materialen hebben de juiste belastbaarheid en zijn aanzienlijk lichter dan conventioneel staal. Bij de bouw van de kale carrosserie van de Boxster modellen wordt bijvoorbeeld voor ca. 46% lichtmetaal toegepast.

Ecologisch, omdat alle grondstoffen specifiek worden geselecteerd. De lichtgewicht onderdelen lenen zich goed voor recycling. Alle kunststof onderdelen worden speciaal gemarkeerd zodat ze aan het einde van de levensduur gescheiden te recyclen zijn. De beperking van het aantal kunststofvarianten vergemakkelijkt dit. Gerecyclede kunststofmaterialen die aan hoge technische eisen voldoen, worden opnieuw toegepast. De Boxster kan tegenwoordig voor ca. 95% worden gerecycled.

Porsche past voornamelijk milieuvriendelijke lakken op waterbasis toe. Want voor ons begint de zorg voor een beter milieu al bij het ontstaan en de ontwikkeling van de auto.