Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Verbruik en recycling

Boxster
Porsche Boxster - Verbruik en recycling

Verbruik en recycling

Een slimme lichtgewicht constructie is bij Porsche al sinds 1948 een vanzelfsprekendheid. Om technische redenen, maar ook om ecologische redenen. Deze combinatie vormt de basis voor een laag verbruik gekoppeld aan excellente rijprestaties.

Technisch, vanwege de grote hoeveelheid aluminium, magnesium, kunststoffen en staalplaat van hoge treksterkte in diverse onderdelen. De gebruikte materialen hebben de juiste belastbaarheid en zijn aanzienlijk lichter dan conventioneel staal. Bij de bouw van de kale carrosserie van de Boxster modellen wordt bijvoorbeeld voor ca. 46 % lichtmetaal toegepast.

Ecologisch, omdat alle grondstoffen specifiek worden geselecteerd. Alleen de modernste en milieuvriendelijke onderdelen komen in aanmerking. Alle lichtgewicht materialen lenen zich goed voor recycling. Alle kunststof onderdelen worden speciaal gemerkt, zodat ze aan het einde van de levensduur gescheiden te recyclen zijn. Door de beperking van kunststofvarianten ontstaan er meer opties. Gerecyclede kunststoffen die aan hoge technische eisen voldoen, worden opnieuw toegepast. Kortom, de Boxster kan tegenwoordig voor 95 % worden gerecycled.

Porsche past voornamelijk milieuvriendelijke lakken op waterbasis toe. Want voor ons begint de zorg voor een beter milieu niet pas aan het eind van de levensduur van de auto, maar al bij de ontstaan en de ontwikkeling ervan.