Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Direct Fuel Injection (DFI)

Boxster
Porsche Boxster - Direct Fuel Injection (DFI)

Direct Fuel Injection (DFI)

Beide Boxster modellen beschikken standaard over de directe benzine-inspuiting (DFI). Meergatsverstuivers spuiten de brandstof direct en tot op de milliseconde nauwkeurig in de verbrandingskamer. De inspuiting wordt daarbij optimaal afgestemd op koppel, vermogen, verbruik en emissie.

Bij de directe inspuiting regelt de motorregeling de inspuittijd voor elke cilinder afzonderlijk en de inspuithoeveelheid voor elke cilinderrij. Voor een optimale verbranding en een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Afhankelijk van de bedrijfstoestand wordt de brandstof in meerdere impulsen ingespoten om de katalysator na een koude start sneller op bedrijfstemperatuur te brengen en om bij hoge toerentallen een hoger koppel te bereiken.

DFI zorgt voor een verbeterde inwendige koeling van de verbrandingskamer omdat de mengselvorming direct in de cilinder plaatsvindt. De bijgevolg hogere compressieverhouding resulteert in nog meer vermogen terwijl het motorrendement verder toeneemt. De inspuiting wordt geregeld door het elektronische motormanagement. De dubbele lambdasondes bewaken de emissies continu om het milieu te beschermen