Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Active Suspension Management (PASM)

Boxster

Porsche Active Suspension Management (PASM)

Het tegen meerprijs leverbare PASM, een elektronisch systeem voor het verstellen van de schokdempers, is optimaal op de Boxster modellen afgestemd. Afhankelijk van de rijstijl en rijomstandigheden regelt dit systeem actief en continu de schokdemperkracht voor elk afzonderlijk wiel. De carrosserie is ook nog eens 10 mm verlaagd.

De bestuurder kan kiezen uit 2 programma’s. In de stand Normaal is de demping afgestemd op sportief comfort, terwijl de sportstand duidelijk sportiever en stugger aanvoelt. Afhankelijk van de gekozen stand veert het PASM zo sportiever of juist comfortabeler af dan het standaardonderstel. Afhankelijk van de ingestelde stand en de rijsituatie bepaalt het systeem uit beide karakteristieken automatisch de optimale demping.

Sensoren registreren de wiel- en carrosseriebewegingen, bijvoorbeeld tijdens snel accelereren, remmen of op ongelijkmatig wegdek. Dat maakt een intelligente aanpassing van de demperhardheid afhankelijk van de gekozen stand mogelijk – voor een optimaal contact met de weg voor elk afzonderlijk wiel en een nog betere lengte- en dwarsstabilisatie.

Een voorbeeld: in de sportstand worden de schokdempers volgens de ‘strakke’ karakteristiek afgeveerd. Bij oneffenheden in het wegdek schakelt het PASM binnen milliseconden over op een minder strakke veringskarakteristiek om het wegcontact te verbeteren. Zodra het wegdek onder de banden weer effen wordt, schakelt het systeem terug op de oorspronkelijk ingestelde dempingskarakteristiek. Als u in de normale stand kiest om sportiever te rijden, regelt het systeem zich in op de sportievere rijstijl en wordt er een sportievere karakteristiek gekozen – de rijstabiliteit en veiligheid nemen toe.

Het resultaat is voelbaar: meer rijstabiliteit, meer rijplezier, meer performance.