Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Dynamische versnellingsbaksteunen

Boxster
Porsche - Dynamische versnellingsbaksteunen

Dynamische versnellingsbaksteunen

Verbruik/emissie* Boxster modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,9; Buitenwegen in l/100 km 7,1-6,2; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,9; CO2-emissie in g/km 211-183.

De dynamische versnellingsbaksteunen zijn onderdeel van het tegen meerprijs leverbare Sport Chrono Pakket. Voor hoge prestaties en een hoog comfort.

Het elektronisch geregelde systeem beperkt de voelbare bewegingen en trillingen van de hele aandrijflijn – vooral die van de motor – tot een minimum.

De versnellingsbak is met 2 steunen aan de carrosserie opgehangen. Volgens het traagheidsprincipe dat voor een massa geldt, neemt een lichaam een gelijkvormig rechtlijnige toestand van beweging aan, tenzij het door op het lichaam inwerkende krachten tot verandering van zijn bewegingsrichting wordt gedwongen. Of, eenvoudiger gezegd: wanneer u de bocht neemt, reageert de auto op uw stuurhandelingen. De aandrijflijnmassa doet dat in eerste instantie echter niet. Het gevolg: de achterzijde van de auto schuift onder invloed van de op het voertuig inwerkende traagheidskrachten van de aandrijflijnmassa tijdens het insturen van de bocht naar buiten.

De dynamische versnellingsbaksteunen beperken dit effect tot een minimum. Stuurinslag en langs- en dwarsacceleratie worden continu door sensoren gemeten. Afhankelijk van de rijstijl en het wegdek wordt de karakteristiek van de versnellingsbaksteunen automatisch aangepast door middel van een vloeistof met magnetische eigenschappen.

Het gevolg: de stijfheid en de demping van de versnellingsbaksteunen passen zich aan de omstandigheden aan. Voor u betekent dat meer tractie en een merkbaar stabieler rijgedrag bij lastwisselingen en in snelle bochten en bij snel optrekken, bijvoorbeeld in combinatie met de functie ‘Launch Control’.

Door op de SPORT of SPORT PLUS knop te drukken, schakelt u de dynamische versnellingsbaksteunen van Normaal naar Sport of Performance – voor nog meer rijplezier.

De dwars- en langsversnellingswaarden 1 Dynamische versnellingsbaksteunen worden in combinatie met het tegen meerprijs leverbare PCM als g-Force indicatie grafisch weergegeven op het tft- scherm van het rechter ronde instrument.