Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Zeilen

Boxster S
Porsche - Zeilen

Zeilen

Verbruik/emissie* Boxster modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,9; Buitenwegen in l/100 km 7,1-6,2; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,9; CO2-emissie in g/km 211-183.

Om het brandstofverbruik nog verder te verlagen, is in combinatie met de Porsche Doppelkupplung (PDK) in bepaalde rijsituaties het zogenaamde zeilen mogelijk. Hierbij wordt de motor van de aandrijflijn losgekoppeld en wordt een remwerking voorkomen. De auto benut zijn eigen bewegingsenergie optimaal en kan over een lange afstand rollen.

Een voorbeeld: u wilt uw rijsnelheid verlagen van 100 km/h naar 80 km/h, bijvoorbeeld wanneer u een snelheidsbeperking nadert. Zodra u het gaspedaal gedoseerd loslaat, ontkoppelt de PDK automatisch de ingeschakelde versnelling en zeilt u met minimale krachtsontwikkeling bij stationair toerental tot u de gewenste snelheid hebt bereikt. Wanneer u het gaspedaal of de rem intrapt, schakelt de PDK de geschikte versnelling in enkele milliseconden weer in. Dankzij de uiterst snel werkende koppeling verloopt een en ander zeer soepel en ongemerkt.

Nog een mogelijkheid om het brandstofverbruik te verlagen: het zeilen bij lichte hellingen, waardoor u uw snelheid constant kunt houden. Effectief bij lange ritten, bijvoorbeeld op de snelweg. De PDK reageert ook hier snel en precies.

Kortom, het rijden in de zeilmodus zorgt voor een duidelijk lager brandstofverbruik zonder dat dit ten koste gaat van het comfort en de sportiviteit.