Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De boxermotoren

Boxster S
Porsche - De boxermotoren

De boxermotoren

Verbruik/emissie* Boxster modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,9; Buitenwegen in l/100 km 7,1-6,2; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,9; CO2-emissie in g/km 211-183.

Een middenmotor in boxerconfiguratie. Dat is bij Porsche een traditie. Meer zelfs: een legende.

Een van de beroemdste voorbeelden is de 550 Spyder. Zijn aandrijving zorgde in combinatie met een doordachte lichtgewicht constructie voor een ongekende souplesse en bochtendynamiek. Het resultaat: talloze overwinningen op de beroemdste circuits ter wereld. In de jaren zestig zette de 718 RS 60 Spyder de zegerijke opmars van de sportwagen met middenmotor voort. Zowel bij bergraces als bij langeafstandsraces.

Kortom, de middenmotor hoort bij Porsche. En de middenmotor hoort in de Boxster. De voordelen spreken voor zich: de massa die zich in de buurt van het midden van de auto concentreert en het lage zwaartepunt zorgen voor een enorme souplesse en bochtendynamiek. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige gewichtsverdeling op de voor- en achteras en een bijzonder evenwichtig rijgedrag. Het resultaat: hoge snelheden in de bochten bij een hoge voertuigbeheersing.

Er zijn voor ons veel redenen om voor de middenmotor te kiezen. Performance van het circuit op de weg te brengen. En traditie met innovatie te combineren. De eerste voorwaarde is echter steeds een hoog vermogen bij relatief lage verbruiks- en emissiewaarden.

Op basis hiervan zijn 2 compacte en lichte boxermotoren ontwikkeld die zich door de hoge performance bij een hoge efficiency onderscheiden. Met – in beide motoren standaard geïntegreerde – technologieën zoals VarioCam Plus, directe benzine-inspuiting (DFI), automatische start-stopfunctie, recuperatie van remenergie en een uitgebreid thermomanagement.

Wat we de middenmotor nog meer hebben meegegeven? Meer souplesse. Een druk op de standaard SPORT knop in de middenconsole maakt de motor nog dynamischer, waardoor deze nog extremer rijplezier biedt. Maar laten we eens naar de details kijken.