Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Exterieurontwerp

Boxster S
Porsche - Exterieurontwerp

Exterieurontwerp

Verbruik/emissie* Boxster modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,9; Buitenwegen in l/100 km 7,1-6,2; Gemiddeld in l/100 km 9,0-7,9; CO2-emissie in g/km 211-183.

Wij hebben de performance van de Boxster opnieuw gedefinieerd. We hebben bepaald hoe de roadster van de toekomst eruit ziet. Een roadster die – typisch
Dr. Ing. – symbool staat voor onafhankelijkheid. Net als zijn grote voorbeelden. Eén daarvan is de 550 Spyder. Een Porsche die nog altijd het gevoel belichaamt echt vrij te zijn. En vooruit te komen.

De verticale lijn van de koplampen is een verwijzing naar de Porsche racesport van de jaren zestig en zeventig. Dit zijn de genen van de Boxster die u naar een nieuwe en toekomstgerichte dimensie leiden. Door de grote, markant vormgegeven luchtinlaten straalt de voorzijde van de Boxster kracht uit.

Het lijnenspel aan de zijkant maakt vooral één ding duidelijk: de onbedwingbare drang naar voren. De lange wielbasis en de naar voren getrokken voorruit onderstrepen het lange wigvormige silhouet. Met gesloten cabrioletkap wordt deze indruk nog eens versterkt door het zeer vlak aflopende dak. Stijlbepalend voor een klassieke roadster: grote wielen tot 20 inch. In combinatie met de grote spoorbreedte ontstaat zo een compleet nieuwe atletische bouw.

De geprononceerde spatschermen benadrukken de wielen en – samen met de luchtinlaten aan de zijkant – het middenmotorconcept. Dat roept herinneringen op aan de 718 RS 60 Spyder, een lichte sportwagen met middenmotor, die zowel bij langeafstandsraces als bij bergraces zeer succesvol was.

Door de nauwkeurig gepositioneerde lijnen, die in een elegante lijn via de spatschermen naar de achterzijde lopen, is de Boxster zelfs onder de Porsche modellen uniek: weliswaar net zo markant, maar scherper dan welk voorgaand model ook.

Het specifieke ontwerp van de portieren is een verwijzing naar het meest recente verleden van Porsche en heeft – typisch Porsche – een duidelijke functie: de dynamische vorm verbetert de luchtstroom naar de luchtinlaten aan de zijkant.

Bovenaan gaat deze over in een dunne lijn in lengterichting, onderaan in een gespierde dorpel. De buitenspiegels zijn direct op de portieren geplaatst. Dit verbetert de aerodynamische eigenschappen en zorgt voor minder windgeruis.

Meest in het oog springend aan de achterzijde: de spoiler. Deze schuift bij 120 km/h automatisch uit en zorgt voor minder opwaartse kracht. Esthetische aerodynamica: in ingeschoven toestand gaat de rand van de spoiler over in de vorm van de expressieve achterlichten in led-techniek. De smalle richtingaanwijzers trekken de vorm van de achterspoiler door. Het achterlicht vormt een markante booglijn om het centrale remlicht en volgt hierbij de contouren van de lichtunit. Het achteruitrijlicht en het mistachterlicht zijn effectief in het midden onder de achterspoiler geplaatst. Logisch dat er voor een dergelijk verlichtingsconcept geen voorbeelden uit de geschiedenis zijn. Maar wel uit de huidige Porsche vormgeving. De diffusor met de centrisch geïntegreerde rvs eindpijp – bij de Boxster S tweekanaals – rondt het krachtige design van de achterzijde af.

Samengevat: de Boxster verwijst naar een groots verleden. Tegelijkertijd vat de Boxster al onze ideeën voor de toekomst samen. Een geheel nieuwe interpretatie van de roadster dus – met een duidelijke blik naar voren. De Boxster verkeert in optimale conditie en is erop gebrand de bestuurder eindeloos in beweging te zetten.