Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De stoelen 911 Turbo

Porsche 911 Turbo - De stoelen

De stoelen

De volledig elektrisch verstelbare sportstoelen

Wat heeft sportiviteit met comfort te maken? Meer dan je denkt. Het bewijs: de volledig elektrisch verstelbare sportstoelen. Standaard in de 911 Turbo en in de 911 Turbo Cabriolet. De stoelhoogte, de schuine stand van de rugleuning en de schuine stand en diepte van het zitkussen kunnen worden versteld. Daarnaast beschikken deze stoelen over een lengteverstelling en een 4-voudig verstelbare lendensteun. Ook de stuurkolom is elektrisch te verstellen.

Het geïntegreerde Memory Pakket regelt de stand van beide buitenspiegels en alle stoelinstellingen aan bestuurderszijde, de instellingen van het stuurwiel, de verlichting, de ruitenwissers, de airconditioning, de portiervergrendeling, het PCM en het instrumentenpaneel.

De adaptieve sportstoelen Plus

De beslissende factor voor sportieve topprestaties: de juiste instelling. De in de 911 Turbo S en in de 911 Turbo S Cabriolet tot de standaarduitrusting behorende adaptieve sportstoelen Plus bieden u sportief hard aanvoelende zijwangen en optimale steun dankzij de extra schouderdelen. En met het elektrisch bediende 18-voudige verstelmechanisme zijn deze stoelen volledig aan te passen aan uw persoonlijke voorkeur met betrekking tot de zithoogte, de stand van zitkussen en rugleuning, de zitlengte, de lengtepositie en de stand van de 4-voudig verstelbare lendensteun. De stuurkolom is elektrisch te verstellen.

Bovendien zijn de zijwangen van zitkussen en rugleuning individueel verstelbaar voor nog meer comfort tijdens lange ritten of veel zijdelingse steun op bochtige trajecten. Eveneens aan boord: stoelgeheugen voor alle stoelinstellingen ( met uitzondering van de zijwangen) aan de bestuurderszijde, inclusief de standen van de lendensteun, het stuurwiel en de buitenspiegels. Daarbij komen nog de instellingen van de verlichting, de ruitenwissers, de airconditioning, de portiervergrendeling, het PCM en het instrumentenpaneel.

De sportstoelen Plus *

Naar keuze zijn zonder meerprijs de lederen sportstoelen Plus met elektrische stoelhoogte- en rugleuningverstelling en mechanische lengteverstelling leverbaar. De zijwangen van zitkussen en rugleuning voelen sportief hard aan en bieden nog meer zijdelingse steun. De schaal van de rugleuning is uitgevoerd in zilvergrijs (911 Turbo modellen) respectievelijk bekleed met leder (911 Turbo S modellen).

De sportkuipstoelen **

Optioneel verkrijgbaar: de sportkuipstoelen met neerklapbare rugleuning, geïntegreerde thoraxairbag en handmatige langsverstelling. De stoelkuip is gemaakt van glas- en koolstofvezel versterkte kunststof met een oppervlak van carbon.

De draaipunten van de rugleuning zijn hoog in de zijwangen aangebracht. Op die manier wordt de voor sportkuipstoelen zo kenmerkende zijdelingse ondersteuning van het bekken verkregen.

De zitplaatsen achterin

De zitplaatsen achterin zijn verrassend comfortabel voor een sportwagen. Het gedeelte erachter biedt nog extra bagageruimte. Dankzij de neerklapbare rugleuningen beschikken de 911 Turbo Coupé modellen achterin over 260 liter bagagecapaciteit. De nieuwe 911 Turbo Cabriolet modellen beschikken achterin over 160 liter bagagecapaciteit.

De kinderzitjes **

De voorbereiding voor kinderzitjes met een ISOFIX-bevestigingssysteem inclusief top tether is standaard op de zitplaatsen achterin. Tegen meerprijs is deze voorbereiding ook voor de bijrijdersstoel leverbaar, in combinatie met de mogelijkheid om de airbag buiten werking te stellen.

Stoelverwarming en stoelventilatie

Naar keuze is stoelverwarming zonder meerprijs voor alle stoelen leverbaar. Hiermee worden de zitting, de rugleuning en de zijwangen van de voorstoelen verwarmd. In combinatie met de stoelverwarming kunnen de stoelen (met uitzondering van de sportkuipstoelen) tegen meerprijs ook worden voorzien van stoelventilatie. Via de actieve ventilatie van de geperforeerde middenbanen van zitkussens en leuningen en de passieve ventilatie van de zijwangen wordt er een luchtstroom tot stand gebracht. Deze luchtstroom voert transpiratievocht af en draagt zo bij aan een aangenaam en droog gevoel, zelfs als de temperaturen hoog oplopen.

* Bij deze optie komt het standaard Memory Pakket te vervallen.

** Op sportkuipstoelen mogen geen kinderzitjes worden gebruikt.

Identiteit 911

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Techniek 911

Idee

De motor

De Porsche Doppelkupplung (PDK)

Porsche Traction Management (PTM)

De variabele turbinegeometrie (VTG)

VarioCam Plus

Het expansie-inlaatsysteem

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Het zeilen

Sport Chrono Pakket

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

De dynamische motorsteunen

Het onderstel

Porsche Active Suspension Management (PASM)

De achterasbesturing

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC)

De wielen + RDK

Porsche Active Aerodynamics (PAA)

Porsche Stability Management (PSM)

Het verlichtingsconcept

De remmen

De carrosserie

Porsche Side Impact Protection System (POSIP)

Interieur

De stoelen

Het SportDesign stuurwiel

De snelheidslimietindicator

De instrumenten

Bagage

Overige comfortuitrustingen

Porsche Communication Management (PCM)

BOSE® Surround Sound-System

Burmester® High-End Surround Sound-System

Het glazen schuif-kanteldak

Verbruik en recycling

De uitlaatgasreiniging

De brandstof

Geluid