Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De Porsche Doppelkupplung (PDK) 911 Turbo S

Porsche 911 Turbo S - De Porsche Doppelkupplung (PDK)

De Porsche Doppelkupplung (PDK)

Alle 911 Turbo modellen zijn standaard voorzien van de PDK met handbediening en automaatstand. Voor bijzonder snel schakelen zonder onderbreking van de trekkracht. Bij uitstekende acceleratiewaarden en een laag verbruik. En bij een hoge mate van comfort.

De PDK beschikt over 7 versnellingen. De versnellingen 1 tot en met 6 hebben een sportief karakter – de topsnelheid wordt in de 6e versnelling bereikt. De 7e versnelling is een overdrive en verlaagt het toerental voor nog lagere verbruikscijfers.

De PDK is samengesteld uit twee deeltransmissies die in één behuizing zijn ondergebracht. De tweevoudige koppeling verbindt de beide deeltransmissies met elkaar via 2 aparte prise-assen om de krachten afwisselend op de motor over te brengen.

Hierdoor wordt de motorkracht altijd via één deeltransmissie en één koppeling gedistribueerd, terwijl de volgende versnelling van de andere deeltransmissie al gekozen is. Tijdens het schakelen wordt één koppeling geopend terwijl de andere op hetzelfde moment wordt gesloten. Voor schakelen binnen milliseconden.

Afhankelijk van het gekozen schakelprofiel (SPORT knop wel of niet ingedrukt) varieert het schakelgedrag van comfortabel tot extreem sportief.

Het als meeruitvoering leverbare Sport Chrono Pakket (standaard in de 911 Turbo S modellen) maakt de PDK helemaal compleet met functies als ‘Launch Control’ en ‘Schakelschema circuit’.