Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De remmen 911 Turbo Cabriolet

Porsche 911 Turbo Cabriolet - De remmen

De remmen

Positief: de negatieve acceleratie. Het spreekt voor zich dat de 911 Turbo modellen ook maatstaven zetten met het remsysteem. Dat vinden we namelijk net zo belangrijk als onze motoren of het onderstel. Onze remmen stellen de norm voor vertraging en stabiliteit. Want alleen degene die op het remvermogen kan vertrouwen, zal ook in kritieke rijdynamische situaties ontspannen blijven.

Bij de 911 Turbo en de 911 Turbo Cabriolet zijn daarom de remmen aangepast aan de hogere prestaties. Ze beschikken daarom nu over rood gespoten vaste aluminium monobloc remzadels met 6 zuigers voor en met 4 zuigers achter. De diameter van de remschijven: voor en achter 380 mm.

Er worden eendelige remzadels van het gesloten type toegepast. De voordelen: een hogere stijfheid, een beter drukpuntgedrag, ook bij extreme belasting, en een lager gewicht. De pedaalweg is kort, het drukpunt exact. De remschijven zijn geperforeerd voor meer remvermogen bij natte wegomstandigheden.

Overige voordelen van het remsysteem: het antiblokkeersysteem (ABS) zorgt voor een gelijkmatige vertraging. Een 8/9 inch tandem-onderdrukrembekrachtiger verlaagt de vereiste pedaaldruk en verbetert de respons. De remluchtspoilers zorgen voor een optimale koeling van de remschijven.

De elektronische parkeerrem

De elektronische parkeerrem, die handmatig in- en uit te schakelen is, ontgrendelt automatisch bij het wegrijden.

Bij gebruik van de Hold-functie rijdt u zowel op een vlakke weg als op een helling, weg zonder dat de auto achteruit rolt. Via het PSM houdt het systeem ook bij steile hellingen automatisch de remdruk op alle 4 de wielen korte tijd op hetzelfde niveau. Zo wordt voorkomen dat de auto naar achteren rolt.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Porsche is motorsport – al vanaf het begin. En de kennis die we hierover opdoen, brengen we over op de weg. Bijvoorbeeld met de in de 911 Turbo S modellen standaard aanwezige Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB – als meeruitvoering leverbaar voor de 911 Turbo modellen). Dit systeem heeft op het circuit, bijvoorbeeld in de Porsche Mobil 1 Supercup, al menig vuurproef doorstaan.

De geperforeerde keramische remschijven van PCCB hebben een diameter van 410 mm voor en 390 mm achter – voor nog betere remprestaties. Door de toepassing van geel gespoten vaste aluminium monobloc remzadels met 6 zuigers op de vooras en vrijwel identieke remzadels met 4 zuigers achter levert het systeem bij het afremmen een zeer hoge en vooral constante remdruk.

Vooral bij hoge belastingen zijn alle voorwaarden aanwezig om de remweg tot een minimum te beperken. Bovendien wordt afremmen bij hoge snelheden nog veiliger, dankzij de grote fadingvastheid van PCCB.

Doorslaggevend voordeel van het keramische remsysteem is het extreem lage gewicht van de remschijven: ze wegen ongeveer de helft van conventionele gietijzeren remschijven van een vergelijkbaar type en afmeting. Een factor die niet alleen positieve gevolgen heeft voor rijprestaties en verbruik, maar vooral ook een verlaging inhoudt van de ongeveerde en roterende massa. Het resultaat: een betere wegligging en meer rijcomfort, vooral op oneffen wegen. Ook de souplesse en het rijgedrag van de auto nemen daarbij toe.

Bij gebruik van de auto op het circuit moeten er naast de standaard onderhoudsintervallen extra inspecties worden uitgevoerd.