Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De motoren 911 Turbo Cabriolet

Porsche 911 Turbo Cabriolet - De motoren

De motoren

Verbruik/emissie* 911 modellen: Stadsverkeer in l/100 km 18,9-11,3; Buitenwegen in l/100 km 8,9-6,6; Gemiddeld in l/100 km 12,4-8,2; CO2-emissie in g/km 289-191.

Motor achterin. 6 cilinders. In boxerconfiguratie. Van sommige principes moet je niet afwijken. De typische Porsche configuratie en inbouwwijze van de motor garanderen namelijk zeer goede reacties op laaddrukwisselingen, een uitstekende massabalancering, goede loopeigenschappen met weinig vibraties en een laag zwaartepunt. De cilinders met een totale inhoud van 3,8 liter liggen in 2 rijen tegenover elkaar.

Nu ontbreekt alleen nog datgene wat van een Porsche een 911 Turbo maakt: 2 uitlaatgasturbo's met variabele turbinegeometrie. Plus het expansie-inlaatsysteem en VarioCam Plus. Je zou kunnen spreken van de innerlijke kracht van de 911 Turbo modellen. Of simpelweg van een bijzonder goede basis voor de maatstaf. Hij is beschikbaar in twee vermogensvarianten:

De 911 Turbo en de 911 Turbo Cabriolet beschikken over 383 kW (520 pk) tussen 6.000 1/min en 6.500 1/min en een koppel van 660 Nm tussen 1.950 1/min en 5.000 1/min (kortstondig maximaal 710 Nm met de functie ‘overboost’ van het als meeruitvoering leverbare Sport Chrono Pakket). De 911 Turbo S modellen hebben een vermogen van 412 kW (560 pk) dat tussen 6.500 1/min en 6.750 1/min wordt geleverd. Het maximumkoppel bedraagt 700 Nm. Door de functie ‘overboost’ van het standaard Sport Chrono Pakket kan dit worden verhoogd naar 750 Nm.

Wie zoveel te bieden heeft, moet op andere vlakken een stapje terug doen. Bijvoorbeeld bij het verbruik en de CO2-emissie. Deze zijn maximaal 16% lager dan bij de vorige generatie. Verantwoordelijk daarvoor: technologieën, die het voertuiggewicht laag houden en de brandstof optimaal gebruiken. Daartoe behoren ook de efficiencyverhogende maatregelen zoals het thermomanagement, de boordnetrecuperatie, de automatische start-stopfunctie en de functie ‘zeilen’.

Voorbeeldfunctie: de 911 Turbo modellen voldoen nu al aan de emissienorm Euro 6, die vanaf september 2015 van kracht is voor alle nieuw geregistreerde auto's met benzinemotor.

Voorbeeldfunctie: de nieuwe 911 Turbo modellen voldoen nu al aan de emissienorm Euro 6, die vanaf september 2015 van kracht is voor alle nieuw geregistreerde auto's met benzinemotor.

Beide varianten van de motor beschikken over directe benzine-inspuiting (DFI). DFI spuit de brandstof direct en tot op de milliseconde nauwkeurig in de verbrandingskamer. De straal- en kegelhoek van de inspuiting wordt daarbij optimaal afgestemd op koppel, vermogen, verbruik en emissie. De vermogensregeling bepaalt het inspuitmoment voor elke cilinder apart, alsmede de inspuithoeveelheid voor elke cilinderrij. De bijgevolg hogere compressieverhouding resulteert in nog meer vermogen terwijl het motorrendement verder toeneemt.

De geïntegreerde dry-sumpsmering staat garant voor een betrouwbare oliesmering en vervult een extra functie in de motorkoeling. De elektronisch geregelde oliepomp zorgt voor een vraagafhankelijke olievoorziening. Zeer efficiënt. Doordat het oliereservoir zich in de motor bevindt, is er geen extra olietank nodig. Dat bespaart ruimte. En vooral gewicht.

De 3,8-liter 6-cilinder biturbomotor heeft een lichtmetalen constructie. Het in relatie tot het vermogen lage gewicht van de motor vergroot de souplesse en zorgt voor een lager verbruik. Er wordt gebruik gemaakt van gesmede drijfstangen. Om de stevigheid verder te verbeteren, werkt de motor met gesmede aluminium zuigers die doeltreffend worden gekoeld door oliesproeiers. De zuigers bewegen in cilinders die gemaakt zijn van een legering uit aluminium en silicium.

Al deze maatregelen leveren de nodige voordelen op. Voor u. Voor het rijgevoel 911 Turbo. Om precies te zijn: voor een buitengewone trekkracht en een verbazingwekkend laag verbruik, vooral in vergelijking tot motoren met een duidelijk grotere cilinderinhoud. Veel vuur, kortom. En een toonbeeld van innovatiekracht.

Identiteit 911

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Techniek 911

Idee

De motoren

De Porsche Doppelkupplung (PDK)

Porsche Traction Management (PTM)

De variabele turbinegeometrie (VTG)

VarioCam Plus

Het expansie-inlaatsysteem

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Het zeilen

Sport Chrono Pakket

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

De dynamische motorsteunen

Het onderstel

Porsche Active Suspension Management (PASM)

De achterasbesturing

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC)

De wielen + RDK

Porsche Active Aerodynamics (PAA)

Porsche Stability Management (PSM)

Het verlichtingsconcept

De remmen

De carrosserie

Porsche Side Impact Protection System (POSIP)

De koprolbescherming

Interieur

De stoelen

Het SportDesign stuurwiel

De snelheidslimietindicator

De instrumenten

Bagage

Overige comfortuitrustingen

Porsche Communication Management (PCM)

BOSE® Surround Sound-System

Burmester® High-End Surround Sound-System

De cabrioletkap

Elektrisch bedienbare windscherm

Verbruik en recycling

De uitlaatgasreiniging

De brandstof

Geluid