Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Dakconstructie 911 Targa 4S

Porsche 911 Targa 4S - Dakconstructie

Dakconstructie

Bij de nieuwe 911 Targa beantwoorden we dergelijke vragen met een concept dat onze ingenieurs als ‘volautomatisch daksysteem met innovatieve kinematica’ bestempelen. Dat klinkt als iets wat enorm veel ruimte inneemt, maar precies het tegenovergestelde is het geval: het nieuwe systeem is gebaseerd op een complexe en uiterst stabiele technische oplossing waarmee het dak bij een stilstaande auto in 20 seconden volautomatisch kan worden geopend en gesloten. Het dak wordt elegant en optisch perfect geïntegreerd achter de achterbank opgeborgen.

De dakmaterialen zijn net zo toonaangevend als het dakconcept. Twee platte elementen van magnesium spannen de stoffen kap optimaal op. En profil is het onmiskenbare silhouet van de 911 duidelijk zichtbaar. De verwarmbare achterruit is gemaakt van lichtgewicht gelaagd veiligheidsglas. Samen met de geluidswerende hemelbekleding zorgt deze voor verrassend weinig rijgeluid bij een gesloten dak.

Een windgeleider is in het windgeleiderframe geïntegreerd. Bij geopend dak beschermt de windgeleider tegen tocht en reduceert windgeruis. Voor merkbaar meer rijcomfort.

De koprolbescherming van de targabeugel voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en carrosseriestijfheid. En al helemaal op het gebied van design. Het design verwijst naar de klassieke vorm van de oer-Targa. Ook de details verwijzen hiernaar: met sleuven aan de zijkant, de beugelafdekking van aluminium en het ‘targa’ logo.

Het resultaat: een rijervaring als in een open sportwagen, met het rijgevoel en het rijcomfort van een 911 Coupé. Een soort kunstwerk? Zeker. Maar wel een kunstwerk dat roert en beroert.