Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Exterieurontwerp 911 Targa 4S

Porsche 911 Targa 4S - Exterieurontwerp
Getoond modellen: 911 Carrera 4, 911 Carrera S Cabriolet

Exterieurontwerp

Het 911 idee volgt een duidelijke vormtaal: de daklijn helt dynamisch naar achteren af, de spatschermen zijn voor en achter bijzonder duidelijk geprononceerd, de koplampen zijn rond vormgegeven. Samenvattend is de 911 ook na 50 jaar nog steeds onmiskenbaar eigen.

Bij de nieuwe 911 Targa zochten – en vonden – onze ontwerpers de directe weg tussen de uitgesproken stijl van de oer-Targa en de sportiviteit die ook de 7e generatie van de 911 kenmerkt. Dus een nog vlakker silhouet, een duidelijk lijnenspel en een verlengde wielbasis voor nog meer rijstabiliteit. Maar vooral een revolutionair dakconcept dat niet indruist tegen de doorontwikkelde vormtaal van de 911, maar deze tot een harmonische eenheid verbindt. Voor een tijdloos design dat elke seconde aan den lijve kan worden ervaren.

De brede sporing aan de vooras zorgt samen met de vlakke daklijn van de 911 voor een bijzonder dynamisch vooraanzicht. De standaard bi-xenonkoplampen met ronde omranding doen klassiek aan. Modern is het technisch markante binnenwerk van de koplampen.

En profil is duidelijk te zien dat ook de nieuwe 911 Targa 4 modellen het onmiskenbare silhouet van de 911 hebben. Een ander opvallend stilistisch kenmerk is de aluminium afdekking van de beugel met de karakteristieke sleuven aan de zijkant en het ‘targa’ logo.

De vormtaal van de achterzijde is scherp. Qua design, qua looks en qua effect. Deze indruk wordt gewekt door de heldere lijnen en de smalle led-achterlichten: zij benadrukken de horizontale lijnen van de achterzijde. De verlichte doorlopende achterlichten benadrukken dit nogmaals.

Onmiskenbaar Porsche zijn de rvs eindpijpen. Bij de nieuwe 911 Targa 4S zijn ze dubbel uitgevoerd. De brede achterspoiler is uitschuifbaar. Voor minder opwaartse kracht in elke rijsituatie en daardoor nog meer rijstabiliteit.

De nieuwe 911 Targa 4 wordt standaard met 19 inch wielen geleverd, de nieuwe 911 Targa 4S met 20 inch wielen. De grote afmetingen verlenen de nieuwe 911 Targa 4 modellen nog meer sportieve autoriteit. Banden met een grote afrolomtrek verbeteren daarnaast het comfort en de performance.

Stijlicoon

Techniek 911

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Dakconstructie

De motoren

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Het zeilen

De 7 versnellings schakelbak

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Het uitlaatsysteem

De directe benzine-inspuiting (DFI)

Porsche Traction Management (PTM)

De elektromechanische stuurbekrachtiging

Sport Chrono Pakket

De dynamische motorsteunen

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Het Porsche Active Suspension Management (PASM)

Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC)

De wielen

De remmen

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

De elektronische parkeerrem

Het verlichtingsconcept

Porsche Stability Management (PSM)

De airbags

Het POSIP

De constructie

De koprolbescherming

De diefstalbeveiliging

Porsche Communication Management  

Burmester® High-End Surround Sound-System

BOSE® Surround Sound-System

De stuurwielen

De instrumenten

De stoelen

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

Mobiele-telefoonvoorbereiding

De online diensten

Het audiosysteem CDR

Overige comfortuitrustingen

Transport

De uitlaatgasreiniging

Verbruik en recycling

De brandstof