Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Concept

911 Targa 4S

Stijlicoon

Gedurende ons leven slaan we veel herinneringen op. Sommige worden in ons hoofd in complete films omgezet. Met emoties in stereo. En beelden in technicolor. Van vormen en voorbeelden die diepe indruk op ons hebben gemaakt.

Een van deze films toont de 911 Targa en begint in 1965 in Zuffenhausen. Waar...

Meer informatie

Techniek 911

De nieuwe 911 Targa 4 accelereert met zijn 3,4 liter 6-cilinder boxermotor met 257 kW (350 pk) in slechts 5,2 s van 0 naar 100 km/h. De nieuwe 911 Targa 4S wordt aangedreven door een 3,8-liter 6-cilinder boxermotor met 294 kW (400 pk). Met de tegen meerprijs leverbare Porsche Doppelkupplung (PDK)...

Meer informatie

Exterieurontwerp

Het 911 idee volgt een duidelijke vormtaal: de daklijn helt dynamisch naar achteren af, de spatschermen zijn voor en achter bijzonder duidelijk geprononceerd, de koplampen zijn rond vormgegeven. Samenvattend is de 911 ook na 50 jaar nog steeds onmiskenbaar eigen.

Bij de nieuwe 911 Targa zochten – en...

Meer informatie

Interieurontwerp

Het interieur is sportief vormgegeven, de indeling is klassiek en de uitrusting hoogwaardig. Niets leidt de aandacht af. Alles is gericht op de bestuurder en het rijden. Pas dan ontstaat wat je een sportieve stijl of zelfs de kunst van het ontwerpen van sportwagens kunt noemen.

In de praktijk...

Meer informatie

Dakconstructie

Bij de nieuwe 911 Targa beantwoorden we dergelijke vragen met een concept dat onze ingenieurs als ‘volautomatisch daksysteem met innovatieve kinematica’ bestempelen. Dat klinkt als iets wat enorm veel ruimte inneemt, maar precies het tegenovergestelde is het geval: het nieuwe systeem is gebaseerd...

Meer informatie