Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De remmen 911 Carrera

Porsche - De remmen

De remmen

Ook kenmerkend voor de Porsche identiteit: de remmen. Een onderdeel dat we net zo belangrijk vinden als onze motoren of het onderstel. Onze remmen stellen de norm voor vertraging en stabiliteit. Want alleen degene die op het remvermogen kan vertrouwen, zal ook in kritieke rijdynamische situaties ontspannen blijven.

Bij de 911 Carrera basismodellen worden op de voor- en achteras zwart geëloxeerde aluminium monobloc remzadels met 4 zuigers toegepast. De remschijfdiameter: voor en achter 330 mm.

Bij de S-modellen is zowel de maatvoering van de remmen als het aantal remzuigers aan de grotere rijprestaties aangepast. Deze beschikken daarom daarom nu over rood gespoten vaste aluminium monobloc remzadels met 6 zuigers voor en met 4 zuigers achter. De remschijfdiameter: voor 340 mm en achter 330 mm. Positieve consequentie: betere remprestaties en meer stabiliteit.

Bij alle modellen worden eendelige remzadels van het gesloten type toegepast. De voordelen: een hogere stijfheid, een beter drukpuntgedrag, ook bij extreme belasting, en een lager gewicht. De pedaalweg is kort, het drukpunt exact.

De remschijven zijn geperforeerd voor meer remvermogen bij natte wegomstandigheden.

Andere voordelen van het remsysteem: het antiblokkeersysteem (ABS) zorgt voor een gelijkmatig afremmen. Een 8 of 9 inch tandem-onderdrukrembekrachtiger vermindert de bedieningskrachten en verbetert het reactiegedrag. Bij de S modellen zorgen de remluchtspoilers voor een nog betere remschijfkoeling.

De elektronische parkeerrem

De elektronische parkeerrem, die handmatig in- en uit te schakelen is, ontgrendelt automatisch bij het wegrijden.

Bij gebruik van de Hold-functie rijdt u zowel op een vlakke weg als op een helling, weg zonder dat de auto achteruit rolt. Via het PSM houdt het systeem ook bij steile hellingen automatisch de remdruk op alle 4 de wielen korte tijd op hetzelfde niveau. Zo wordt voorkomen dat de auto naar achteren rolt.