Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Het verlichtingsconcept

911 Carrera Cabriolet
Porsche 911 Carrera Cabriolet - Het verlichtingsconcept
Getoond model: 911 Carrera S

Het verlichtingsconcept

Standaard bij de 911 Carrera modellen: bi-xenonkoplampen met koplampsproeiers en dynamische lichtbundelhoogteverstelling. De frontunits bevatten de in led-techniek uitgevoerde knipperlichten, de dagrijverlichting en de stadslichten.

Een rijlichtassistent maakt eveneens deel uit van de standaarduitrusting – zodra het donker wordt, schakelt de lichtassistent om van dagrijverlichting naar dimlicht.

Voor de achterlichten, het derde remlicht, de kentekenplaatverlichting, de knipperlichten achter, het mistachterlicht en – bij modellen met 4-wielaandrijving – de doorlopende achterlichtunits wordt eveneens gebruik gemaakt van de nieuwste led-techniek. Voor een korte responstijd en een hoge lichtopbrengst.

De adaptieve led-remlichten knipperen automatisch bij een abrupte remingreep. Zodra de auto tot stilstand is gekomen, worden automatisch de alarmlichten ingeschakeld.

De verlichting werkt verder met een automatische uitschakelfunctie en voorziet in een coming-homefunctie.

Het Porsche Dynamic Light System (PDLS)

Tegen meerprijs is het Porsche Dynamic Light System (PDLS) leverbaar. De dynamische bochtenverlichting zorgt dat de koplampen afhankelijk van stuurhoek en rijsnelheid de bocht verlichten – voor beter zicht in krappe bochten of bij het afslaan. Kortom, zodra u de bocht in gaat, is het licht er al. De snelheidsafhankelijke aansturing van de rijverlichting maakt net zoals het slechtweerlicht onderdeel uit van het PDLS.

Led-koplampen incl. Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+).

Maximale veiligheid in combinatie met een sportief design: als meeruitvoering zijn led-koplampen inclusief PDLS+ leverbaar. In de koplampbehuizing zijn 4 led-dagrijlichtspots en een led-lichtring geïntegreerd. De led-techniek is efficiënt, heeft een lange levensduur en zorgt dankzij de daglichtachtige lichtkleur voor ontspannen rijden.

Een bijzondere eigenschap van het PDLS+: het dynamische grootlicht. Een camera herkent het licht van vooruitrijdende en tegemoetkomende auto’s. Het dynamische grootlicht past de reikwijdte van het licht hierop continu en traploos aan. Hierdoor kunt u het wegverloop, voetgangers of gevaarlijke situaties vroegtijdig herkennen, zonder daarbij andere verkeersdeelnemers te hinderen.