Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Sport Chrono Pakket 911 Carrera 4S Cabriolet

Porsche - Sport Chrono Pakket

Sport Chrono Pakket

De SPORT knop

Met de standaard SPORT knop hebt u de keuze uit een meer comfortabele of juist een meer sportieve 911. Zodra u de SPORT knop indrukt, geeft het elektronische motormanagementsysteem de motor de sporen. De motordynamiek reageert directer.

Bij wagens met Porsche Doppelkupplung (PDK) gebeurt het opschakelen later en het terugschakelen eerder. Daarnaast worden de zeilmodus en de automatische start-stopfunctie vanzelf gedeactiveerd. Het optionele sportuitlaatsysteem wordt echter geactiveerd.

Het Sport Chrono Pakket

Optioneel verkrijgbaar: het Sport Chrono Pakket inclusief dynamische motorsteunen. Hiermee kunnen onderstel, motor en aandrijving nog sportiever worden ingesteld.

Het pakket omvat een Performance-indicatie en een digitale en analoge stopwatch. Daar komt de SPORT PLUS knop bij. Op een extra display in het stuurwiel of het instrumentenpaneel kunt u zien of de SPORT of SPORT PLUS knoppen en de Launch Control actief zijn.

Wat er in de SPORT PLUS modus verandert: Porsche Active Suspension Management (PASM) en het bij de 911 Carrera S modellen optionele Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) zorgen voor een sportievere demping en directer sturen in de bochten. En daarmee voor een beter wegcontact.

De ingrepen door PSM gebeuren in de SPORT PLUS modus enigzins later. Het remmen in bochten wordt merkbaar sneller: PSM laat nu een sportievere rijstijl tijdens het remmen en uitaccelereren toe. Nog meer souplesse biedt de SPORT PLUS modus bij uitgeschakeld PSM. Het blijft voor de veiligheid echter steeds op de achtergrond actief en grijpt in als beide voorwielen in het ABS-regelbereik zijn.

In combinatie met PDK biedt het Sport Chrono Pakket nog 2 extra functies. Voor sportief rijgedrag van raceklasse. De eerste functie heet ‘Launch Control’. Deze regelt op het circuit bijvoorbeeld de optimale startacceleratie voor een vliegende start.

De tweede functie heet ‘Schakelschema circuit’. De PDK werkt nu met ultrakorte schakeltijden en optimale schakelpunten voor een maximaal acceleratievermogen. Compromisloze circuitkwaliteiten en voelbaar actieve schakelhandelingen.

Een ander centraal onderdeel van het Sport Chrono Pakket: de stopwatch in het dashboard. Voor de weergave, het opslaan en analyseren van rondetijden en tijden van alternatieve trajecten wordt het optionele PCM met de performance-weergave aangevuld. Deze toont de totale rijtijd, de gereden afstand van de actuele ronde, het aantal rondes tot nu toe en de gerealiseerde rondetijden.

Nog een kenmerk van het Sport Chrono Pakket uit de racesport: de dynamische motorsteunen. Hierbij gaat het om fysica – en om rijplezier.