Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De 7 versnellings schakelbak 911 Carrera 4

Porsche - De 7 versnellings schakelbak

De 7 versnellings schakelbak

Verbruik/emissie* 911 modellen: Stadsverkeer in l/100 km 18,9-11,3; Buitenwegen in l/100 km 8,9-6,6; Gemiddeld in l/100 km 12,4-8,2; CO2-emissie in g/km 289-191.

Puristisch, direct, precies. Korte schakelwegen en optimale schakelverhoudingen. Dat verwacht u van een Porsche schakelbak. En terecht.

Maar dit verwacht u misschien niet: een 7-versnellings schakelbak, die een hoge mate van sportiviteit combineert met een net zo hoge efficiency en een nog hoger comfort tijdens lange ritten. Dat is uitzonderlijk, en niet alleen in het sportwagensegment.

Het bouwprincipe van de schakelbak is afgeleid van de Porsche Doppelkupplung (PDK). De versnellingen 1 tot en met 6 hebben een sportief karakter en de topsnelheid wordt in de 6e versnelling bereikt. De extra 7e versnelling is een overdrive. Deze zorgt voor lage toerentallen en vermindert het brandstofverbruik nog verder. De lage toerentallen zijn bovendien comfortabel bij lange ritten met hoge snelheden. De gekozen versnelling wordt weergegeven in de toerenteller. De schakelindicatie in het instrumentenpaneel helpt u het verbruik nog verder te reduceren.

Omdat de middenconsole naar voren oploopt, zit de schakelpook dicht bij het stuurwiel. Daardoor schakelt u sportief en snel.

Sportief of comfortabel – het is aan u om te bepalen hoe u naar uw bestemming rijdt.