Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Interieurontwerp

911 Carrera 4
Porsche - Interieurontwerp

Interieurontwerp

Nee, Porsche bouwt geen alledaagse sportwagens. Maar wel sportwagens voor elke dag. Hoe? Door souplesse en uitgesproken comfort niet als onverenigbare tegenstellingen te zien, maar als delen van een harmonisch totaalconcept.

Dat geldt vooral voor het interieur van de 911. Want sportiviteit, functionaliteit en hoogwaardige uitrusting vormen een eenheid. Voor een dynamische rijstijl, voor elke dag. Zelfs tegelijkertijd.

Wat dat inhoudt, wordt duidelijk zodra je instapt: door de verlengde wielbasis is voorin 25 mm meer beenruimte dan in de vorige 911 Carrera modellen.

Sportiviteit in overeenstemming met comfort. Dat geldt ook bij de doordachte ergonomie, die in het gehele interieurontwerp is doorgetrokken: de materialen en de logische plaatsing en bediening van de bedieningselementen zijn van een nieuwe generatie sportwagens. Ook de naar voren oplopende middenconsole werd voor de 911 opnieuw ontworpen. Aan het intelligente bedieningsconcept ligt een duidelijk principe ten grondslag: de directe weg.

Klassiek is de plaatsing van de 5 ronde instrumenten met de toerenteller in het midden. Heel modern is daarentegen het instrumentenpaneel met een 4,6 inch tft-kleurenscherm met volledige VGAresolutie, dat bijvoorbeeld over de adaptieve cruise control, het audiosysteem of de nieuwe snelheidslimietindicator informeert.

Niet alleen de motor produceert een indrukwekkend geluid: het tegen meerprijs leverbare Burmester® High-End Surround Sound System is speciaal op de 911 Carrera modellen afgestemd.

Met 12 luidsprekers en 821 W totaal vermogen biedt het de perfecte ruimtelijke klankbeleving.

Ook bij de 911 kan het design niet van de techniek worden gescheiden. En het comfort niet van de sportiviteit. Wij zien hierin geen tegenstellingen en al helemaal geen compromis. Een sterke persoonlijkheid ontkent geen tegenstellingen, maar verenigt ze.