Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2012

Prototype Porsche 918 Spyder gaat de weg opOntwikkeling nieuwe Porsche supersportauto gaat volgende fase in

Leusden, 16 mei 2012 – De Porsche 918 Spyder gaat de weg op. Met de voltooiing van het prototype is de ontwikkeling van Porsches supersportauto een nieuwe fase ingegaan.

Volgens planning gaat de Porsche 918 Spyder in september 2013 in productie en ontvangen de eerste klanten hun auto nog voor het eind van dat jaar. “Met de 918 Spyder herdefiniëren we de begrippen rijplezier, efficiëntie en prestaties”, aldus Wolfgang Hatz, het bestuurslid van Porsche AG dat verantwoordelijk is voor research en development.

Met camouflage die herinneringen oproept aan de legendarische Porsche 917 raceauto’s, wordt de laatste hand gelegd aan de 918 Spyder. De aandacht gaat nu uit naar de samenwerking tussen de fijngevoelige individuele aandrijfcomponenten. De combinatie van een verbrandingsmotor en twee elektromotoren – de ene op de vooras en de andere op de achteras – stelt geheel nieuwe eisen aan de ontwikkeling van de aandrijvingsstrategie. “Dat zijn belangrijke componenten in deze auto, waarin al onze expertise en innovativiteit zit”, aldus Hatz. De aandrijvingsstrategie en de ontwikkeling van de bijbehorende software zijn kerncompetenties van Porsche. Beide hebben enorme invloed op het extreme rijplezier dat de 918 Spyder biedt en maken ook een unieke combinatie van brandstofbesparing en topprestaties mogelijk. De voorlopige resultaten van de eerste testritten liggen in lijn met de hooggespannen verwachtingen van de Porsche 918 Spyder.

De supersportauto is ontworpen als plug-inhybride, waarin een uiterst krachtige verbrandingsmotor samenwerkt met de modernste elektromotoren voor ongekende prestaties. Enerzijds biedt de auto de dynamiek van een raceauto met 566 kW (770 pk) en anderzijds biedt hij een gemiddeld verbruik van 3,0 l/100 km. Bovendien verlegt Porsche technische grenzen door bijvoorbeeld de monocoque en de motordragers geheel uit met koolstofvezel versterkt kunststof (carbon fibre reinforced plastic, CFRP) te vervaardigen, de toepassing van volledig adaptieve aerodynamica, adaptieve achterassturing en het omhoog gerichte uitlaatsysteem. Daarmee laat de Porsche 918 Spyder zien wat we in de toekomst van Porsche Intelligent Performance kunnen verwachten.

 
Technische gegevens Porsche 918 Spyder (voorlopige cijfers)

Carrosserie: Tweepersoons Spyder, monocoque en motordragers uit met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP); tweedelig Targadak, vaste rolbeugel.

Aandrijving: Parallelhybride; 4,6-liter V8 middenmotor met ‘dry sump’-smering; hybridemodule met elektromotor en koppeling; elektromotor met koppeling en transmissie op vooras; energieregeneratie voor ‘on board’-voorzieningen; vier koelcircuits voor motoren, transmissie en accu; temperatuurregeling.

Prestaties: > 420 kW (570 pk) V8-motor
                 Ca. 90 kW hybridemodule achteras
                 Ca. 80 kW hybridemodule vooras
                 > 566 kW (770 pk) gecombineerd

Wielophanging: Double wishbone voorwielophanging; optioneel elektro-pneumatisch liftsysteem op vooras; elektromechanische stuurbekrachtiging; multilink achterwielophanging met adaptieve elektromechanische, individuele achterwielbesturing.

Reminstallatie:  Hybride remsysteem met adaptieve regeneratie; keramische remschijven (PCCB).

Energievoorziening: Lithium-ion-accu met 6,8 kWh capaciteit, 202 kW maximumvermogen en plug-inlaadsysteem met netkabel.

Prestaties:  topsnelheid  > 325 km/uur
                  elektrisch  > 150 km/uur
                  0 – 100 km/uur < 3,0 s

Verbruik:       gemiddeld ca. 3,0 l/100 km
CO2-uitstoot:  gemiddeld ca. 70 g/km
Actieradius:   elektrisch > 25 km

2012/05/16