Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2011

PORSCHE PRODUCEERT ‘CAJUN’ IN LEIPZIG

Leusden, 17 maart 2011 – De nieuwe Porsche met de projectnaam ‘Cajun’ wordt gebouwd in de Porsche-fabriek in Leipzig. Dat heeft de raad van commissarissen van Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart in samenspraak met de ondernemingsraad besloten.

Porsche produceert in Leipzig al de Cayenne en de Panamera. “Een beter bewijs dat de fabriek in staat is indrukwekkende premium voertuigen te produceren met de hoogste kwaliteit, bestaat niet. De keuze voor de fabriek in Leipzig is een teken van vertrouwen in de capaciteiten van alle mannen en vrouwen die hier werken. Bovendien levert het een belangrijke bijdrage aan de economische ontwikkeling van de regio”, aldus Matthias Müller, CEO van Porsche.

1.000 nieuwe banen
De ‘Cajun’ vormt een uitbreiding van het SUV-gamma van Porsche, dat momenteel bestaat uit de succesvolle Cayenne. Net als de Boxster maakt de uiterst efficiënte en lichtvoetige ‘Cajun’ het ook voor jongere klanten mogelijk toe te treden tot de exclusieve wereld van Porsche.
Porsche creëert met de productie van de ‘Cajun’ ten minste duizend nieuwe banen in de fabriek in Leipzig, en ook nieuwe arbeidsplaatsen in de productiefaciliteiten in Zuffenhausen en Weissach.

Speciaal voor de ‘Cajun’ bouwt Porsche in de fabriek in Leipzig, in de deelstaat Saksen, een extra assemblagelijn en lakstraat. Tot nu toe investeerde Porsche ongeveer 280 miljoen euro in de fabriek. -

2011/03/17