Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2010

Jeroen Bleekemolen strijdt tussen internationale race-elite in Porsche 911 GT3 Cup

Leusden, vrijdag 19 november 2010 - De Porsche 911 GT3 Cup is de meest geproduceerde raceauto in de geschiedenis. Er zijn tot op heden 2.000 exemplaren van geproduceerd en afgeleverd aan klanten over de hele wereld. De 331 kW (450 pk) sterke GT-racer uit Weissach wordt nu ingezet als officiële competitieauto voor de Race of Champions. Hierin neemt een aantal van ’s werelds meest getalenteerde en beroemde topcoureurs het tegen elkaar op, onder wie Jeroen Bleekemolen. De race is op 27 en 28 november in de Esprit Arena in Düsseldorf.

Met een Porsche 911 GT3 Cup won de 29-jarige Porsche-coureur Jeroen Bleekemolen dit seizoen het GTC-klassement van de American Le Mans Series. In 2008 en 2009 zette hij de Porsche Mobil1 Supercup op zijn naam, de snelste internationale merkencup. In 2008 greep hij met een Porsche RS Spyder de overwinning in de LMP2-klasse van de 24 uur van Le Mans.
In Düsseldorf neemt Bleekemolen het op tegen onder anderen de Formule 1-kampioenen Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Ook World Rally-kampioen Sébastien Loeb en World Touring Car-kampioen Andy Priaulx doen mee. ‘Ik ben er trots op dat ik deelneem aan de Race of Champions’, zegt Bleekemolen. ‘Vanzelfsprekend hoop ik zoveel mogelijk vooraan mee te strijden met de Porsche 911 GT3 Cup – geen enkele van de deelnemende rijders kent de auto zo goed als ik.’
De Porsche 911 GT3 Cup is een circuitversie van 911 GT3 RS. De auto heeft een 3,8-liter zescilinder boxermotor die 331 kW (450 pk) levert. De spectaculair klinkende race-uitlaat is voorzien van een volledig geregelde katalysator. De achterin geplaatste motor en de grote spoorbreedte geven de Cup-911 GT3 een bijzonder goede wegligging en een vlijmscherp stuurgedrag. De coureurs bedienen de sequentiële zesversnellingsbak handmatig. Het vermogen van de motor, die maximaal 8.500 toeren per minuut draait, wordt via een mechanisch sperdifferentieel naar de brede achterwielen geleid.

‘Ik ben erg blij dat de mondiale race-elite rijdend te zien zal zijn in ’s werelds meest geproduceerde raceauto, de Porsche 911 GT3 Cup’, zegt Hartmut Kristen, hoofd van Porsche Motorsport. ‘Ik ben ervan overtuigd dat zowel fans als rijders plezier zullen beleven aan het spectaculaire geluid en de uitstekende rijeigenschappen van deze auto.’

De Race of Champions wordt uitgezonden door ZDF op de Duitse televisie. Aktuelle Sportstudio verslaat de race in de Esprit Arena in Düsseldorf op zaterdag en Sportreportage zendt het evenement op zondag uit.

Meer over de Porsche GT3 RS: www.porsche.com/microsite/911gt3rs/netherlands.aspx
Meer over de Race of Champions: www.raceofchampions.com

-

2010/11/19