Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2010

NIEUWE PORSCHE 911 SPEEDSTER: 4E GENERATIE VAN SPORTWAGENLEGENDEGelimiteerde oplage van 356 exemplaren

Leusden, 21 september 2010 – Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG presenteert de nieuwe Porsche 911 Speedster. Als eerbetoon aan de eerste Porsche die de naam Speedster droeg – de 356 Speedster – beperkt Porsche de productie tot 356 exemplaren. Dit maakt deze Speedster tot een waar collectors item. De Porsche 911 Speedster beleeft begin oktober zijn wereldpremière tijdens de Autosalon van Parijs.
De tweezitter verschilt aanzienlijk van de andere leden van de 911-familie. De nieuwe Porsche 911 Speedster dankt zijn markante silhouet aan de 60 millimeter lagere, vlakker liggende voorruit. De lage, sportief ogende en handmatig te bedienen stoffen kap en de karakteristieke, dubbel gewelfde afdekplaat voor de opgevouwen kap maken het geheel compleet. De carrosserie van de achterwielaangedreven 911 Speedster is aan de achterzijde 44 millimeter breder dan die van een normale Porsche 911, wat hem nog meer doet opvallen.
Porsche Intelligent Performance
Voor de aandrijving van de klassiek gelijnde nieuwe Porsche 911 Speedster zorgt een 3,8-liter zescilinder boxermotor. Die levert een vermogen van 300 kW (408 pk). Dat is 17 kW (23 pk) meer dan het vermogen van een 911 Carrera S. Het gemiddelde brandstofverbruik van de 911 Speedster bedraagt 10,3 l/100 km. Dankzij Porsche Intelligent Performance is het gemiddelde brandstofverbruik niet hoger dan dat van een Porsche 911 Carrera S Cabriolet.
Een zeventraps PDK-transmissie (Porsche Doppelkupplung) zorgt voor het overbrengen van het vermogen naar de achteras, die standaard is voorzien van een sperdifferentieel. Tot de standaard veiligheidsuitrusting van de Porsche 911 Speedster behoren Porsche Active Suspension Management (PASM) en Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Speciaal voor dit model verbeterden de Porsche-ingenieurs het koprolbeveiligingssysteem, dat standaard is in elke open Porsche.
Porsche Exclusive
Het ontwerp voor de nieuwe 911 Speedster is afkomstig van Porsche Exclusive – een afdeling die gespecialiseerd is in onder meer het ontwikkelen van onderscheidende en in kleine oplagen geproduceerde Porsche-modellen. De Porsche 911 Speedster is een voorbode van het 25-jarige jubileum van Porsche Exclusive in 2011.
De afdeling Porsche Exclusive wil met de Porsche 911 Speedster een vervolg geven aan het succes van de Porsche 911 Sport Classic. In lijn met de hoogstaande maatstaven van Porsche Exclusive herbergt de 911 Speedster vrijwel alle mogelijke opties van de 911-serie. Om de exclusiviteit van de Porsche 911 Speedster te onderstrepen, is het interieur door de Exclusive-afdeling extra onder handen genomen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de met glad, zwart leer beklede stoelen. Verder bevat het interieur talrijke in de kleur van de carrosserie uitgevoerde details. Zo is van de uitgebreid verstelbare sportstoelen de middenbaan voorzien van een geblokt design, dat doet denken aan een finishvlag.
Carrosseriekleur Pure Blue
Met de speciaal voor dit model ontwikkelde carrosseriekleur ‘Pure Blue’ wordt het sportieve karakter van de Porsche 911 Speedster extra benadrukt. De lakkleur contrasteert mooi met onder meer de donkergetinte koplampunits, de zwarte koplampringen en de zwarte voorruitomlijsting. Desgewenst is de Porsche 911 Speedster zonder meerprijs verkrijgbaar in de kleur Carrara Wit. Verder is de nieuwe 911 Speedster voorzien van een speciale voor- en achterbumper en sideskirts.
Historie
De Speedster werd in 1953 geïntroduceerd als een pure sportwagen, gebaseerd op de Porsche 356. Deze sportwagen was destijds uitgerust met twee sportieve kuipstoelen, portieren met kunststof ruiten en een lage, elegant gevormde voorruit.
De Speedster beleefde in 1988 zijn wederopstanding op basis van de Porsche 911 Carrera. Die Speedster-versie was als eerste voorzien van de karakteristieke, dubbel gewelfde afdekplaat voor het vouwdak. Van het volgende model Porsche 911 Carrera verscheen in 1993 ook een Speedster-variant.
De Porsche 911 Speedster is direct bestelbaar en kent een vanafprijs van € 258.000,- (inclusief BTW en BPM).

 

-

2010/10/21