Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2009

Zestig jaar Porsche-importschap gevierd met exclusieve 911GELIMITEERDE ‘60 JAAR PON PORSCHE UITVOERING’ OP AUTORAI

Leusden, 17 maart 2009 – Porsche introduceert op de AutoRAI 2009 een gelimiteerde ’60 jaar Pon Porsche uitvoering van de 911. Met dit model viert Pon Porsche Import het feit dat het familiebedrijf zestig jaar geleden de eerste Porsche-importeur ter wereld werd. De jubileumuitvoering is leverbaar als 4S Coupé en 4S Cabriolet en speciaal voor de Nederlandse importeur ontwikkeld. Het model is voorzien van bijna alle mogelijke goodies en het aantal is beperkt tot slechts vijftien exemplaren.

Uiteraard laat Pon Porsche Import haar zestig jarige verjaardag niet zomaar ongemerkt voorbij gaan. Naast vele festiviteiten die dit jaar plaatsvinden, is de gelimiteerde uitvoering van de 911, een blijvende, exclusieve herinnering aan de ondertekening van het contract tussen Pon en Porsche in 1949. Het jubileummodel is onder meer herkenbaar aan de combinatie van de exterieurkleur Diamantzwart Metallic, een volleder zwart interieur en een groot aantal afwerkingsdetails in Meteorgrijs. Zo zijn onder andere delen van de buitenspiegels, luchtinlaatroosters, de wielen en delen in het interieur in Meteorgrijs uitgevoerd. De gelimiteerde modellen zijn voorzien van 60 jaar Pon Porsche logo’s in de portieren en op het deksel van het opbergvak. Daarnaast staan op de motorkap de letters Porsche vermeld, een eigentijdse verwijzing naar de eerste modellen waarop tot 1973 de merknaam ook fier op het deksel stond. De letters komen straks ook terug op de achterklep van de nieuwe Panamera.

De 911 60 Anniversary Edition is verder uitgerust met een groot aantal aantrekkelijke extra’s. Dat varieert van meedraaiende Bi-xenon koplampen tot het Sportchrono plus pakket. Ook een sportuitlaat is op de jubileumuitgave gemonteerd; voor het eerst op de tweede generatie van de 997. De lijst met geleverde extra’s is zo uitgebreid, dat de vijftien gelukkigen die de auto bestellen op de optielijst alleen nog een schuif-/kanteldak, type stoelen, een multifunctiestuur of een 20 millimeter verlaagd Sportonderstel vinden.

Porsche heeft een naam als het gaat om gelimiteerde modellen. Zo introduceerde het merk in 1988 een speciale serie van de Carrera 3.2 in Diamantblaumetallic ter gelegenheid van de 250.000ste Porsche 911. De handtekening van Ferry Porsche stond bij dit model in de hoofdsteunen gestanst. De dertigste verjaardag van de 911 werd in 1993 gevierd met 911 bijzondere exemplaren van de 964, het ’30 Jahre 911’-model. De auto had een turbobrede body en was in een exclusieve kleur Violametallic gespoten. Porsche vierde in 2000 het eeuwfeest met de gelimiteerde 911 Millennium. Deze 996 Carrera 4 was onder meer voorzien van een individuele lakkleur, bruin natuurleder en donker esdoornwortelhout. Elk van deze bijzondere modellen is uiteraard ook geleverd door de jubilerende dealerorganisatie, die zelf tien jaar geleden de zeer succesvolle 50 jaar Pon Porsche Import editie heeft uitgebracht. De auto’s zijn inmiddels allemaal uitgegroeid tot gezochte klassiekers. Iets wat ongetwijfeld ook gaat gelden voor de vijftien exemplaren van de 911 60 Anniversary Edition.

De gelimiteerde 911 60 Anniversary Edition op basis van de 911 Carrera 4S Coupé is leverbaar vanaf € 172.911 incl. BPM/BTW. Op basis van de 911 Carrera 4S Cabriolet kost de 911 60 Anniversary Edition € 188.261 incl. BPM/BTW. De modellen zijn leverbaar met handbak of PDK transmissie.

2009/03/17