Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2009

Winnaar Porsche Mobil 1 Supercup krijgt 911 GT3 voor privégebruik overhandigd

Leusden, vrijdag 11 december 2009 - Leusden, 10 december 2009 – Jeroen Bleekemolen heeft dit jaar wederom en met grote overmacht de Porsche Mobil 1 Supercup gewonnen. In 13 races reed de Nederlandse coureur naar evenzoveel podiumplaatsen. Het winnen van al deze prijzen zorgt voor niet alleen voor een goedgevulde prijzenkast, maar ook voor een dito garage: met het winnen van de Super Cup sleept de snelle Hollander namelijk een 911 GT3 voor privégebruik in de wacht.

Even de feiten op een rij. Van de 13 races in de Porsche Mobil 1 Super Cup won de 28-jarige Jeroen Bleekemolen er 5, waaronder de spectaculaire seizoensafsluiter in Abu Dhabi. En passant zette Jeroen een nieuw record neer door in 13 van de 13 races een podiumplaats voor zich op te eisen. Uiteindelijk won Jeroen het kampioenschap met een voorsprong van maar liefst 47 punten voorsprong op de nummer twee (René Rast).

Een carrarawitte GT3
Als beloning voor het winnen van de Porsche Mobil 1 Super Cup kreeg Jeroen Bleekemolen een gloednieuwe 911 GT3 overhandigd door Cup-leider Jens Walther. De 911 GT3 met een vermogen van 453 pk is uitgevoerd in de kleur carrarawit - dezelfde kleur waarin de Cup-auto’s worden afgeleverd.
Jeroen Bleekemolen is ook onder de indruk van de straatauto, die hij nu privé gaat rijden: “De GT3 vormt natuurlijk ook de basis voor de Cup-auto’s. Het grootste verschil tussen de GT3 en de Cup-auto is misschien wel je eigen instelling. Je stapt in de Cup-auto met je overall aan en je helm op en dan is het professioneel gáán voor de overwinning. In de GT3 stap je gewoon lekker relaxt in, maar ook dan kun je gáán. Juist daarin schuilt misschien ook de belangrijkste overeenkomst: een Porsche 911 is altijd uniek en bijzonder.“

-

2009/12/11