Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2009

Kwaliteit van Porsche beloond met J.D. Power-Award

Leusden, donderdag 25 juni 2009 - Leusden, 24 juni 2009 Het Amerikaanse onderzoeksinstituut J.D. Power heeft Porsche wederom beloond met een hoge kwaliteits award. Het Amerikaanse onderzoeksinstituut J.D. Power meldt dat in de nieuwste editie van de Initial Quality Surveydie recent is verschenen. Porsche staat op de tweede plaats, achter Lexus, en is daarmee de beste Europese autofabrikant in de rangschikking.

Porsche staat al jaren achtereen in de top van de beoordelingslijst. In 2006, 2007 en 2008 stond de fabrikant van premiumsportauto’s op de eerste plaats. ‘Onze drie eerste plaatsen en één tweede op de ranglijst van de gerenommeerde J.D. Power Initial Quality Survey in de laatste vier jaar, zijn het resultaat van consequent werken aan kwaliteit en het vooropstellen van de klant bij de ontwikkeling, de productie en de verkoop’, zegt Frank Tuch, hoofd kwaliteit bij Porsche. ‘De award is een bevestiging dat onze strategie van duurzaamheid zijn vruchten afwerpt. De uitdaging is niet om op korte termijn zeer goede resultaten te behalen, maar deze juist vast te houden gedurende meerdere jaren. Daar zit veel en hard werk achter. Dat Porsche-rijders zo tevreden zijn, is een bewijs van de kwaliteit van hun nieuwe auto.’

J.D. Power onderzoekt de tevredenheid van kopers over hun nieuwe auto in de eerste 90 dagen na de aflevering. Dat gebeurt aan de hand van 228 criteria. Aan bijna 81.000 consumenten werd gevraagd hun mening te geven over de kwaliteit en de afwerking van hun auto. 

2009/06/25