Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2009

Porsche Panamera van binnen bekeken‘Gran Turismo’ met efficiënte V8-motoren – vanaf 12 september in Nederland

Leusden, 12 februari 2009 – Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG onthult het innovatieve interieurconcept van zijn vierde modellijn, de Panamera. Al bij zijn marktintroductie op 12 september is de Porsche Panamera in de topuitvoeringen met V8-motor en luxueuze uitrusting verkrijgbaar.

De middentunnel van de vierdeurs Panamera strekt zich uit van het dashboard tot de achterzitplaatsen en zorgt voor een geheel nieuw gevoel van ruimte en comfort op alle vier zetels. Het interieur biedt de bestuurder optimale ergonomie en elke inzittende heeft zijn eigen stoel. De lage zitpositie draagt bij aan het contact met de weg, het gevoel waarom Porsche bekendstaat.
Er zijn dertien kleur- en leersoortcombinaties verkrijgbaar voor het interieur, inclusief vier two-tone opties, die met zeven interieurdecors gecombineerd kunnen worden, waaronder carbon en hout.
In de Panamera S en 4S zijn voorin standaard comfortstoelen geplaatst die achtvoudig elektrisch verstelbaar zijn. In de Panamera Turbo is de elektrische verstelling gekoppeld aan een geheugenfunctie. Bovendien zijn in de Turbo ook de lengte van het zitvlak, de lendensteun en de stuurkolom elektrisch verstelbaar.
Tegen meerprijs is climate control verkrijgbaar met vier ‘zones’, waardoor de temperatuur en blower voor elke zitplaats afzonderlijk in te stellen zijn.

Voor ultiem luistergenot biedt Porsche op wens een high-end surround-soundsysteem van Burmester aan, een van de meest gerenommeerde audiospecialisten ter wereld. In de Panamera is meer dan 2.400 vierkante centimeter geluidsmembraan gebruikt. Dat zorgt voor een geluidservaring die zeer dicht in de buurt van een liveconcert komt. Het systeem bestaat uit zestien speakers die met zestien versterkerkanalen van samen 1.000 watt worden aangestuurd, aangevuld met een actieve subwoofer van 300 watt.

Aanvankelijk is de Panamera alleen met V8-motor verkrijgbaar, met keuze uit achterwielaandrijving (Panamera S) en vierwielaandrijving (4S en Turbo). De 4,8-liter V8 in de Panamera S levert 400 pk (294 kW), goed voor een topsnelheid van 283 km/uur en een acceleratietijd van 0 naar 100 km/uur in 5,4 seconden. Het gemiddelde verbruik bedraagt 10,8 l/100 km, de CO2-uitstoot 253 g/km. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard, de automatische PDK-transmissie met zeven versnellingen is een optie. De Panamera S kost 94.575 euro inclusief BTW, exclusief BPM.

In de sportieve Panamera 4S met vierwielaandrijving gebruikt Porsche dezelfde 4,8-liter V8. De automatische PDK-transmissie met zeven versnellingen is standaard. De acceleratie van 0 naar 100 km/uur kost 5,0 seconden, de topsnelheid is 282 km/uur. De 4S verbruikt gemiddeld 11,1 l/100 km (CO2: 260 g/km). Voor de Panamera 4S geldt een basisprijs inclusief BTW van 102.251 euro.

De topversie, de Panamera Turbo, wordt aangedreven door een 4,8-liter V8 met twee turbo’s, die 500 pk (368 kW) levert. Ook in deze versie is de PDK-transmissie standaard. De sprint van 0-100 km/uur kost 4,2 seconden, de topsnelheid is 303 km/uur. Het gemiddelde verbruik komt op 12,2 l/100 km, de CO2-uitstoot op 286 g/km. De prijs inclusief BTW is vastgesteld op 135.154 euro.

Elke Panamera heeft directe benzine-injectie, wrijvingsarme aandrijving en een lichtgewicht carrosserie. De automatische Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK) vormt een combinatie met een nieuwe Auto Start-Stopfunctie. Deze schakelt de motor automatisch uit als de auto stilstaat en de bestuurder de rem heeft ingedrukt, zoals bijvoorbeeld bij een verkeerslicht of in een file.

2009/02/12