Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2009

Porsche Panamera maakt werelddebuut in ShanghaiMarktintroductie Porsches Gran Turismo op 12 september in Nederland

Leusden, 20 april 2009 – Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart presenteert vandaag op de autotentoonstelling Auto Shanghai de Panamera voor het eerst aan het publiek. De nieuwe vierdeurs Gran Turismo vertegenwoordigt de vierde modellijn van Porsche – na de 911, de Boxster/Cayman en de Cayenne. De Panamera beleeft zijn marktintroductie op 12 september in Nederland. De auto kan dan geleverd worden met een V8-motor met respectievelijk 400 of 500 pk en met achter- of vierwielaandrijving. Later wordt hier een V6-motor en een hybride-uitvoering aan toegevoegd.

Met de Panamera introduceert Porsche niet minder dan vijf technische noviteiten die hun debuut maken in de luxe topklasse. Nieuw zijn onder meer het eerste start-stopsysteem in combinatie met een automatische transmissie, adaptieve luchtvering met een drukreservoir voor elke afzonderlijke veer en een in meerdere standen verstelbare achterspoiler op de Panamera Turbo.

Voor de wielophanging is er keuze uit traditionele veren en uit adaptieve luchtvering in combinatie met een volledig controleerbaar dempersysteem. Met een druk op de knop kan de bestuurder kiezen voor een uitermate comfortabele afstelling of juist voor een bijzonder sportieve afstelling.

Rijplezier voor alle inzittenden
Mede dankzij de middenconsole, die zich uitstrekt vanaf het dashboard tot de zitplaatsen achterin, geeft de Panamera alle vier de inzittenden een ruimtelijk gevoel en biedt hij iedere inzittende rijplezier. De Panamera is 4,97 m lang en 1,42 m hoog, wat het ruimtelijke gevoel nog eens versterkt.

Klaus Berning, Executive Vice-President Sales and Marketing van Porsche AG tijdens de wereldpremière van de Panamera in Shanghai: ‘Met de Panamera betreden we een marktsegment dat nieuw is voor Porsche-klanten en breiden we ons aanbod wederom uit.’

De Panamera profiteert van de jarenlange expertise die Porsche op autosportgebied heeft opgebouwd en is mede daardoor een Porsche pur sang. In zijn segment zet de Panamera de toon wat betreft prestaties en dynamische rijeigenschappen. De Panamera is leverbaar met uitsluitend hightech krachtbronnen voorzien van de meest geavanceerde en efficiënte Direct Fuel Injection.

2009/04/20