Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2008

Perfect weekend voor Jeroen Bleekemolen in Porsche Mobil1 Supercup Monaco

Leusden, 26 mei 2008 - Op het roemruchte stratencircuit van Monaco, waar hij vorig jaar zijn eerste overwinning in de Porsche Mobil1 Supercup behaalde, was de Nederlandse coureur Jeroen Bleekemolen opnieuw een klasse apart. Zowel in de kwalificatietraining als in de wedstrijd over 15 ronden slaagde hij erin om de voltallige concurrentie achter zich te laten. Dankzij zijn eerste overwinning van het seizoen in de Porsche Mobil1 Supercup gaat de rijder van het team Jetstream Motorsport nu ook weer aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Deze positie deelt hij met de Duitser Jan Seyffarth.

Hoewel Jeroen Bleekemolen van start tot finish het veld aanvoerde, kreeg hij de overwinning in het prinsdom bepaald niet cadeau. "De wegligging van mijn auto was niet optimaal en Damien Faulkner, die achter mij reed, was duidelijk sneller, maar bleef gelukkig fair en haalde geen onsportieve acties uit om mij voorbij te komen", zei Jeroen Bleekemolen na afloop van de race. Vanwege zware regenval werd de wedstrijd gestart na twee ronden achter de "safety-car", terwijl de oorspronkelijke afstand van 16 ronden werd verkort tot een tijdsduur van 35 minuten. In Monaco eindigde Patrick Huisman (IRWIN Racing) als zesde, Jaap van Lagen (DAMAC Kadach Racing) werd als twaalfde geklasseerd. Sebastiaan Bleekemolen (Bleekemolen’s Race Planet) bezette de 17e plaats. Vader Michael Bleekemolen, die eenmalig de auto van het Racing Team Jetsteam bestuurde, reed voor de 30e keer op het stratencircuit van Monaco. Bij dit bijzondere jubileum eindigde hij op de 20e plaats. De beide coureurs van het team HSF Porsche Eindhoven, Paul van Splunteren en Simon Frederiks, werden respectievelijk 22e en 23e.

Drievoudige zege voor Porsche bij 24-uursrace Nürburgring

De 36e editie van de internationale 24-uursrace voor toerwagens en GT’s op de Nürburgring leverde een drievoudige zege op voor Porsche. Voor de derde keer op rij werd de Duitse lange-afstandsklassieker gewonnen door het Porsche-team Manthey Racing met de coureurs Timo Bernhard, Marc Lieb, Romain Dumas en Marcel Tiemann met een Porsche 911 GT3 RSR. Het is voor het eerst dat een team drie keer achtereen de 24-uursrace op de Nürburgring wist te winnen. Voor rijders Bernhard en Tiemann was het de derde keer op rij dat ze de race wonnen, Tiemann heeft nu vier overwinningen in de wedstrijd op zijn naam staan. De tweede plaats in de race, die werd bijgewoond door 220.000 bezoekers, ging naar de Duitsers Armin Hahne, Christian Haarman, Jochen Krumbach en Pierre Kaffer, eveneens met een Porsche 911 GT3 van Manthey Racing. Hun auto was de Porsche waarmee in 2006 de race werd gewonnen. De coureurs Sabine Schmitz, Klaus Abbelen, Dr. Edgar Althoff en Kenneth Heyer completeerden het succes voor Porsche met hun derde plaats. In totaal eindigden er acht Porsches bij de eerste tien.

-

2008/05/26