Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2008

Porsche in Parijs: meer vermogen met minder brandstof


Leusden, 1 oktober 2008 - Tijdens de Autosalon van Parijs toont Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart de vernieuwde 911-modellenserie voor het eerst in zijn geheel aan het publiek. De schijnwerpers staan in de Franse hoofdstad ook gericht op de nieuwe Boxster S Porsche Design Edition 2, de Cayman S Sport en de Cayenne S Transsyberia.

Na de snelste modelwisseling in de geschiedenis van Porsche schitteren alle tien nieuwe 911-versies – van de Carrera Coupé tot aan de Targa 4S – zij aan zij op de Autosalon van Parijs, van 4 tot en met 19 oktober. Met de nieuwe generatie 911 legt Porsche de prestatielat voor sportauto’s opnieuw hoger, mede dankzij de nieuwe boxermotoren met directe brandstofinjectie (DFI). Met deze nieuwe techniek winnen de beproefde zescilinder boxermotoren andermaal aan vermogen, terwijl het brandstofverbruik juist afneemt. Daarmee voldoen de vooruitstrevende krachtbronnen nu al aan de strenge Euro5-emissienormen. De nieuwe Porsche Doppelkupplung (PDK), de transmissie met dubbele koppeling en zeven versnellingen, tilt de prestaties naar een nog hoger niveau.

Gelimiteerde versies Boxster en Cayman

In Parijs maakt het publiek ook kennis met de top van Porsches gamma van sportauto’s met een middenmotor. Met een maximumvermogen van 303 pk (223 kW) uit een 3,4-litermotor bieden de Boxster S Porsche Design Edition 2 en de Cayman S Sport 8 pk meer dan de Boxster S en Cayman S. De speciale versies vallen op door exclusieve elementen aan de binnen- en buitenzijde. De Boxster S Porsche Design Edition 2 – de oplage is gelimiteerd tot vijfhonderd exemplaren – wordt in de lakkleur Carrara Wit gespoten.

De Cayman S Sport – waarvan zevenhonderd stuks geproduceerd worden – is kleurrijker en straalt nog meer sportiviteit en dynamiek uit. De klant heeft keus uit zes bijzondere lakkleuren, waaronder het spectaculaire oranje en groen van de Porsche GT3 RS. Fenomenale rijeigenschappen zijn niet alleen gegarandeerd door de 303 pk (223 kW) sterke boxermotor, maar ook door het standaard gemonteerde Porsche Active Suspension Management (PASM).

Vol rally-DNA: de Cayenne S Transsyberia

De Porsche Cayenne S Transsyberia, die ook in Parijs debuteert, verwijst naar het succes van Porsche in de autosport. Net als de robuuste Cayenne-rallyauto’s die deelnamen aan de off-roadrally dwars door Siberië, is ook de straatversie gebaseerd op de Cayenne S. Voorin is echter de 405 pk (298 kW) sterke 4,8-liter V8 met directe brandstofinjectie van de Cayenne GTS gemonteerd.

De Autosalon van Parijs vindt plaats van zaterdag 4 tot en met zondag 19 oktober. Op 2 en 3 oktober is de Autosalon al toegankelijk voor de pers.

2008/10/01