Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Archief 2007

Porsche sponsort tv-registratie van concert in het VaticaanRadiosymfonieorkest SWR speelt ter gelegenheid van 80ste verjaardag van Paus Benedictus XVI


Stuttgart/Rome - Een bijzondere primeur voor autofabrikant Porsche uit Stuttgart: het wereldvermaarde Radiosymfonieorkest van de Duitse publieke omroepzender Südwestrundfunk (SWR) zal ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Benedictus XVI op 16 april 2007 in het bijzijn van de Paus, vele kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders en zo’n 10.000 genodigden een optreden verzorgen in het Vaticaan. Dankzij de sponsoring van de sportwagenbouwer uit Zuffenhausen zal het concert live worden uitgezonden via de radiozender SWR2 en via de tv-zender 3Sat (beide om 18.00 uur). De Duitse tv-zender ARD zal het evenement later die avond om 23.45 uur uitzenden. Bovendien is op 22 april via het tv-kanaal van de SWR een herhaling te zien om 9.15 uur. Het concert zal ook door een aantal internationale radio- en tv-stations worden uitgezonden.

Via een trailer die wordt getoond vlak voor en na de uitzending vanuit de Aula Paolo VI., de grootste audiëntiezaal in het Vaticaan, zal kenbaar gemaakt worden dat deze uitzending wordt aangeboden door Porsche.

Het verjaardagsconcert voor de Heilige Vader duurt bijna anderhalf uur en bevat instrumentale meesterwerken uit verschillende tijdperken en genres die vertolkt worden door jonge musici afkomstig uit diverse continenten. Er is hier zelfs sprake van muzikaal talent van absoluut wereldniveau, getuige de aanwezigheid van de Venezolaanse dirigent Gustavo Dudamel (26) en stervioliste Hilary Hahn (27) uit de Verenigde Staten.

Het programma wordt omlijst met een feestelijke prelude (Canzona noni toni a 12) en een finale (Sonata 13) met muziek van de hand van de Italiaanse meester Giovanni Gabrieli, die in de 16de eeuw organist was in de San Marcobasiliek in Venetië. Het hoogtepunt van het concert echter vormt Mozarts Vioolconcert no. 3 in G majeur, KV 216, door Albert Einstein ooit als een “wonder” bestempeld. Dit zal worden gevolgd door de laatste symfonie van Antonin Dvorák, Symfonie no. 9 in E mineur, Op. 95 “Uit de Nieuwe Wereld”. Deze symfonie behoort nog altijd tot de populairste werken uit de 19de eeuw. Na afloop van het concert zal Paus Benedictus een kort dankwoord richten aan de musici, gasten en luisteraars en kijkers over de hele wereld.

“Voor Porsche vormt het promoten van kunst en cultuur een belangrijk middel om onze maatschappelijke betrokkenheid uit te dragen. Het verjaardagsconcert is in de eerste plaats een geschenk aan Paus Benedictus, maar het zal tevens miljoenen mensen over de hele wereld een plezier doen. Het is bovendien een uitgelezen kans om muziek van hoge kwaliteit dichter bij de jongere generatie te brengen, in een ambiance die onovertroffen is. Het is voor ons bedrijf een grote eer dat we de SWR en zijn buitengewone symfonieorkest bij deze unieke gelegenheid mogen ondersteunen,” aldus Porsche’s bestuursvoorzitter Dr. Wendelin Wiedeking.

2007/04/02