Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Porsche Nieuws

Porsche Nieuws

Porsche 911 Carrera bekroond als beste in zijn klasseVier onderscheidingen voor Porsche in lezerspoll van magazine Auto Motor und Sport


Leusden, 24 januari 2013 – Het ‘911-concept’ is al vijftig jaar een succes. Nu, bij zijn gouden jubileum is de historisch gezien meest legendarische sportauto andermaal door lezers van het automagazine Auto Motor und Sport uitgeroepen tot beste in zijn klasse. Voor de tweede keer op rij wint de jongste versie van de Porsche 911 Carrera de categorie sportauto’s van de gerenommeerde lezerspoll ‘Die Besten Autos’ van het Duitse autoblad. Een overtuigende 28,5 procent van de deelnemende lezers gaf zijn stem aan de Porsche. En daarmee komt het totale aantal keren dat de 911 bij dit magazine in de prijzen is gevallen op 34.

De Porsche 911 Cabriolet verdiende een van de drie zilveren medailles die ook aan Porsche ten deel vielen – in de luxury class behaalde de Porsche Panamera eveneens de tweede positie en in de categorie SUV’s kreeg de Porsche Cayenne zilver.
Matthias Müller, President en CEO van Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, nam in Stuttgart de prijs in ontvangst voor de 911. Hij kreeg die uit handen van Ralph Alex, hoofdredacteur van Auto Motor und Sport. "Het is echt overweldigend hoezeer de lezers van dit magazine loyaal zijn aan de Porsche 911. Je zou kunnen zeggen dat het jammer is dat de poll niet even oud is als dit model, want dan hadden we hier wellicht ook een ‘gouden huwelijk’ kunnen vieren", aldus Müller bij de bekendmaking van de winnaars.

De lezers van het magazine kregen voor de 37e keer de kans om hun beste auto’s te kiezen. Dit keer konden de 112.000 deelnemers hun stem uitbrengen op 373 modellen. De populariteit van de 911 blijkt niet alleen uit de resultaten van de lezerspoll, maar ook uit de verkoopcijfers. In 2012 zijn wereldwijd in totaal 25.457 Porsches 911 verkocht en dat is 31,4 procent meer dan in het voorgaande jaar.

2013/01/24

Persinformatie incl. foto- en videomateriaal vindt u op het PON Persportaal.

Kies het betreffende jaar voor de volledige lijst met onze persberichten.