De nieuwe 911 Targa 4 modellen.De nieuwe 911 Targa 4 modellen.De nieuwe 911 Targa 4 modellen.De nieuwe 911 Targa 4 modellen.De nieuwe 911 Targa 4 modellen.

Informatie aanvragen
Stijlicoon.

Stijlicoon.

De nieuwe 911 Targa 4 modellen.

Deze online expositie gaat over een droom. De droom om een legendarisch sportwagenconcept opnieuw uit te vinden.

Bezoek de expositie
Video opnieuw bekijken
Intro overslaan
Tijdloos.

  Tijdloos.

  Mode is vergankelijk. Stijl blijft.

  Stijlicoon.
  Stijlicoon.

  Het design van de nieuwe 911 Targa 4 modellen.

  Een perfecte vorm heeft geen versiering nodig.

  Het 911 idee volgt een duidelijke vormtaal: de daklijn helt dynamisch naar achteren af, de spatschermen zijn voor en achter bijzonder duidelijk geprononceerd, de koplampen zijn rond vormgegeven. Samenvattend is de 911 ook na 50 jaar nog steeds een waar stijlicoon.

  Deze principes gelden vanzelfsprekend ook voor de 911 Targa 4. Het innovatieve dakconcept verleent de 911 Targa 4 echter zijn optisch en technisch eigen karakter. De elegant bolle achterruit en de beugel verleenden de oer-Targa al een lichtvoetige uitstraling die ontwerpers van ver buiten de automobielindustrie heeft geïnspireerd.

  Stijlicoon.
  Stijlicoon.

  Bij de nieuwe 911 Targa 4 zochten – en vonden – onze ontwerpers de directe weg tussen de uitgesproken stijl van de oer-Targa en de sportiviteit die ook de 7e generatie van de 911 kenmerkt: een nog vlakker silhouet, een duidelijk lijnenspel en een verlengde wielbasis voor nog meer rijstabiliteit. Maar vooral een revolutionair dakconcept dat niet indruist tegen de doorontwikkelde vormtaal van de 911, maar deze tot een harmonische eenheid verbindt. Voor een tijdloos design dat elke seconde aan den lijve kan worden ondervonden.

  En profil is duidelijk te zien dat ook de nieuwe 911 Targa 4 modellen het onmiskenbare silhouet van de 911 hebben. Een ander opvallend stilistisch kenmerk is de aluminium beugel met de karakteristieke sleuven aan de zijkant en het 'targa' logo.

  We sluiten af met Ferdinand Alexander Porsche, de oorspronkelijke ontwerper van de 911: "Een coherent ontworpen product heeft geen versiering nodig." En daarmee is eigenlijk alles wel gezegd.

  Openen.

   Openen.

   Het meest innovatieve Targa daksysteem ooit.

   Stijlicoon.
   Stijlicoon.

   Het daksysteem van de Targa 4 modellen.

   Volautomatisch daksysteem met innovatieve kinematica.

   Design is bij Porsche altijd meer dan alleen de buitenkant en schone schijn. Design heeft altijd een functie.

   De 911 Targa 4 volgt dit uitgangspunt vanaf de eerste seconde. Met een dakconstructie die de 911 Coupé van 1963 op een nieuw esthetisch niveau brengt en met een solide veiligheidsconcept voor onbezorgd open rijden. Met de nieuwe 911 Targa 4 bieden we een concept dat onze ingenieurs als 'volautomatisch daksysteem met innovatieve kinematica' bestempelen. Dat klinkt als iets wat enorm veel ruimte inneemt, maar precies het tegenovergestelde is het geval: het nieuwe systeem is gebaseerd op een complexe en uiterst stabiele technische oplossing waarmee het dak bij een stilstaande auto in 20 seconden volautomatisch kan worden geopend en gesloten. Het dak wordt elegant en optisch perfect geïntegreerd achter de achterbank opgeborgen.

   Stijlicoon.
   Stijlicoon.

   Het resultaat is een rijervaring als in een open sportwagen, met het rijgevoel en het rijcomfort van een 911 Coupé. Een soort kunstwerk? Zeker. Maar wel een kunstwerk dat roert en beroert.

   De dakmaterialen zijn net zo vooruitstrevend als het dakconcept. Twee platte elementen van magnesium spannen de stoffen kap optimaal op. En profil is het onmiskenbare silhouet van de 911 duidelijk zichtbaar. De verwarmbare achterruit is gemaakt van lichtgewicht gelaagd veiligheidsglas. Samen met de geluidswerende hemelbekleding zorgt deze voor verrassend weinig rijgeluid bij een gesloten dak.

   De koprolbescherming van de targabeugel voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en carrosseriestijfheid. En al helemaal op het gebied van design. Het design is gebaseerd op de klassieke vorm van de oer-Targa. Ook de details verwijzen hiernaar: de sleuven aan de zijkant en het 'targa' logo.

   Veelzijdig.

   Veelzijdig.

   Designobjecten die veel te goed zijn om in een vitrine te zetten.

   Stijlicoon.
   Stijlicoon.

   De 911 Targa 4 modellen.

   Performance en comfort, elke dag opnieuw.

   De 3,4-liter boxermotor van de nieuwe 911 Targa 4 levert 257 kW (350 pk) bij 7.400 1/min. Het maximumkoppel van 390 Nm is bij 5.600 1/min beschikbaar. Met 7-versnellings schakelbak accelereert de Targa 4 in 5,2 s van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 282 km/h.

   Bij het S-model spreken de cijfers voor zich: een 3,8-liter boxermotor, 294 kW (400 pk) bij 7.400 1/min en een maximumkoppel van 440 Nm bij 5.600 1/min. Met de als meeruitvoering leverbare Porsche Doppelkupplung (PDK) sprint de nieuwe 911 Targa 4S in slechts 4,6 s van 0 naar 100 km/h, de topsnelheid bedraagt 294 km/h.

   Porsche Active Suspension Management (PASM) – standaard in de 911 Targa 4S, als meeruitvoering in de 911 Targa 4 – zorgt voor een sportief-comfortabele of juist een sportief-stugge demping, al naar gelang uw voorkeur. Het resultaat: meer rijstabiliteit, meer comfort en meer performance.

   Stijlicoon.

   Met de Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) houdt u altijd de controle, ook in krappe en snel gereden bochten. PDCC – als meeruitvoering leverbaar voor de nieuwe 911 Targa 4S – is een actief stabilisatiesysteem dat dwarsrotaties tegengaat. Het vermindert het overhellen van de auto in bochten. Bovendien wordt onrustig weggedrag van de auto op hobbelig wegdek voorkomen. Wat de voordelen zijn? Een verbeterde rijdynamiek en meer comfort op de weg – bij elke snelheid.

   Stijlicoon.

   Bij een Porsche telt niet alleen het mooie omhulsel, maar ook wat daaronder schuilgaat. De motor drukt sinds 1963 zijn stempel op elke 'Elfer'. Bij de nieuwe 911 Targa 4 modellen is dat een 6-cilinder boxermotor die ver achterin ligt. Performance en efficiency vormen hierbij geen contrast, maar een eenheid. Alleen zo gaan de prestaties omhoog en het verbruik en de CO2-uitstoot omlaag?

   De nieuwe 911 Targa 4 modellen zijn standaard voorzien van Porsche Traction Management (PTM) dat de aandrijfkracht op de juiste wijze verdeelt over de voor- en achteras, voor excellente tractie in elke denkbare situatie: op lange, rechte wegen, maar ook in krappe bochten en op ondergronden met uiteenlopende wrijvingsmomenten.

   Stijlicoon.

   Het interieur van een 911 volgt geen mode. Het volgt duidelijke principes. Principes die ook bij de nieuwe 911 Targa 4 modellen effect sorteren: het interieur is sportief vormgegeven, de indeling is klassiek en de uitrusting hoogwaardig. Niets leidt de aandacht af. Alles is gericht op de bestuurder en het rijden. Pas dan ontstaat wat je een sportieve stijl of zelfs de kunst van het ontwerpen van sportwagens kunt noemen.

   De materialen zijn hoogwaardig en stijlvol. Stuurwielkrans, portiergrepen, armsteunen en delen van de stoelen zijn van leder. Naast de standaardkleuren zwart, platinagrijs, luxorbeige en yachtingblauw is er een grote keuze aan individualiseringsmogelijkheden met bi-color en speciale kleuren of met materialen zoals carbon, aluminium en hout.

   Communicatief.
   Communicatief.

   Communicatief.

   Het Targa gastenboek.

   Wat vindt u van de nieuwe 911 Targa 4 modellen?

   Vertel het ons op Twitter of laat het ons zien met uw persoonlijke 911 Targa foto op Instagram met de hashtag #911Targa.

   Als u wilt, kunt u uw persoonlijke mening over de 911 Targa 4 ook direct op Twitter posten:

   Tweet
   Individueel.

   Individueel.

   De brochure en Meer informatie.

   Meer foto's van de 911 Targa 4

   U kunt meer foto's van de nieuwe 911 Targa 4 modellen bekijken in de gallery's op de modelpagina's.

   Porsche dealer bij u in de buurt.

   Wilt u nader kennismaken met de nieuwe 911 Targa 4? Zoek dan een Porsche dealer bij u in de buurt.

   Brochure

   Wilt u meer weten over de auto van uw dromen? Download hier de brochure van de 911 Targa.

   Wilt u het apparaat horizontaal houden.

   Consumption

   * These data were obtained using the Euro 5 measurement method (715/2007/EC and 692/2008/EC) in the NEDC (New European Driving Cycle) with standard equipment. The information does not refer to an individual vehicle and is not part of the offer, but is simply provided so that comparisons can be made between different types of vehicle. Further, up to date information on the individual vehicles can be obtained from your Porsche Centre.

   Consumption figures were obtained on the basis of standard equipment. Special equipment may affect consumption and performance.