Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

De remmen

Panamera Turbo S

De remmen

De Panamera modellen zijn voorzien van een remsysteem met aluminium monobloc remzadels met 6 zuigers voor en identieke remzadels met 4 zuigers achter. Bij de Panamera en de Panamera 4 zijn de remzadels zwart, bij de Panamera S modellen zilverkleurig, bij de Panamera S E-Hybrid acidgreen en bij de Panamera GTS en Panamera Turbo rood. Porsche Ceramic Composite Brake, herkenbaar aan de gele remzadels, is standaard voor de Panamera Turbo S.

De remschijven zijn gegroefd en worden inwendig geventileerd. Dit verbetert het remgedrag, zelfs bij extreme omstandigheden, en warme lucht wordt sneller afgevoerd. Bij de Panamera Turbo en de Panamera GTS bedraagt de diameter van de remschijven 390 mm voor en 350 mm achter. Bij de andere Panamera modellen is dit 360 mm voor en 330 mm achter.

De elektronische parkeerrem, die handmatig in en uit te schakelen is, ontgrendelt vanzelf bij het wegrijden. Bij gebruik van de Hold-functie rijdt u zowel op een vlakke weg als op een helling weg zonder dat de auto achteruit rolt.

De Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Tegen meerprijs is een remsysteem leverbaar dat op het circuit al menig vuurproef doorstond: Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). De geventileerde keramische remschijven van de PCCB hebben bij de Panamera Turbo en de Panamera GTS een diameter van 410 mm voor en 350 mm achter. Bij de andere modellen bedraagt de diameter 390 mm voor en 350 mm achter.

Kenmerkend voor het PCCB is verder dat de schijven minder uitzetten onder hoge belasting, waardoor vervorming wordt uitgesloten. Daarbij komt dat keramische remschijven ook nog eens corrosievrij zijn en frictiegeluiden beter dempen.

Een doorslaggevend voordeel van keramische remmen is het lagere gewicht van de keramische remschijven. Ze zijn ongeveer half zo zwaar als gietijzeren remschijven van een vergelijkbaar type en afmeting. Een factor die niet alleen positieve gevolgen heeft voor de rijprestaties en het verbruik, maar vooral ook een verlaging inhoudt van de ongeveerde en roterende massa. Voor een verbeterde wegligging, meer grip en meer rij- en afrolcomfort, vooral op oneffen wegen.

Tegen meerprijs leverbaar voor de Panamera Turbo en Panamera GTS in combinatie met 20 inch wielen, voor de andere Panamera modellen alleen in combinatie met 19 inch wielen.