Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Interieurontwerp

Panamera Diesel
Porsche Panamera Diesel - Interieurontwerp

Interieurontwerp

Uw eerste indruk in de Panamera: veel comfort. De tweede indruk: een sportief karakter en een zeer goede ergonomie. Het instrumentarium met 5 ronde klokken beschikt over een geïntegreerd 4,8 inch kleurenscherm. De middenconsole loopt naar voren op. Zo zit de versnellingshendel ook direct binnen handbereik. Alle belangrijke bedieningselementen zijn ondergebracht in overzichtelijke groepen. Zo kunt u snel de belangrijkste zaken bedienen zonder dat u moet zoeken in lange submenu’s.

Glad leder, natuurleder, uitrustingen in bi-color, fraaie houtsoorten, aluminium en carbon – dankzij deze en andere individualiseringsmogelijkheden kunt u uw Panamera nog sportiever of nog comfortabeler maken. Of beide. Standaard op de Panamera Turbo en Panamera GTS en tegen meerprijs leverbaar voor de andere modellen is de hemelbekleding in alcantara.

De Panamera modellen beschikken over tal van opbergmogelijkheden, bijvoorbeeld in de portieren en de middenconsole. In de houder in de middenarmsteun voor en de 2 houders achterin kunnen blikjes en bekers worden geplaatst. Naar keuze zijn er zonder meerprijs nog eens 2 uitklapbare bekerhouders boven het dashboardkastje bij te plaatsen.

Tegen meerprijs is de middenconsole achterin leverbaar in een grotere uitvoering voor nog meer opbergruimte. Verder heeft de middenconsole een 230 volt aansluiting, ook is hij voorzien van een extra 12 volt aansluiting en is hij bekabeld voor de eventuele aansluiting van een koelvak achterin. Het interieurverlichtingsconcept met uitschakelvertraging is praktisch en goed doordacht. Het omvat verlichting in de portiergrepen en portiervakken voorin, oriëntatieverlichting, voetenruimteverlichting voorin, individuele leeslampjes en binnenverlichting – voor elk van de 4 zitplaatsen.

Tegen meerprijs biedt een speciaal voor de achterpassagiers ontwikkeld interieurverlichtingspakket u achterin 2 extra leeslampjes in de dakconsole, voetenruimteverlichting, extra oriëntatieverlichting en verlichting voor de portiervakken en het vak in de middenconsole achterin. Deze verlichting is veelal voorzien van felle, maar energiezuinige led-lampjes. De extra sfeerverlichting in de dakconsoles voor en achter is net als de leeslampjes dimbaar.

De standaard automatische airconditioning beschikt over een 2-zoneregeling voor bestuurder en bijrijder. Een absorptiekoolfilter houdt het interieur vrij van stofdeeltjes, pollen en geurtjes. Als meeruitvoering is voor alle modellen een airconditioning met 4-zoneregeling leverbaar die het klimaat voor elke zitplaats afzonderlijk regelt.

Tegen meerprijs is de auto verder leverbaar met warmte-isolerend en geluidwerend glas (thermisch geïsoleerd gelaagd glas) – of met donker getinte privacybeglazing. Daarmee bent u verzekerd van privacy en wordt fel zonlicht uit het interieur geweerd. Eenzelfde functie vervullen de elektrische rolgordijnen voor de zijruiten achterin en die achter de achterste zitplaatsen.

Tegen meerprijs zijn Soft Close deuren leverbaar voor alle Panamera modellen. Een in het portierslot geïntegreerd sluitmechanisme maakt een comfortabel en veilig sluiten van alle 4 de portieren mogelijk.

De voorstoelen

De voorstoelen hebben geïntegreerde hoofdsteunen en zitten uiterst comfortabel – zelfs in snel gereden bochten. Ze zijn standaard volledig elektrisch verstelbaar uitgevoerd: zowel de zithoogte als de positie van zitting, rugleuning en de lengterichting is instelbaar. Zowel voor de bestuurders- als de bijrijderszijde. Als meeruitvoering is het bestuurdersstoelgeheugen dat de stoel en de zijspiegels automatisch in de geprogrammeerde voorkeurstand plaatst leverbaar.

Het tegen meerprijs leverbare Comfort Memory Pakket (standaard op de Panamera Turbo) voor bestuurders- en bijrijdersstoel omvat behalve een elektrische stuurkolomverstelling een elektrische 4-traps lendensteun, een elektrische zitkussenlengteverstelling en een geheugenfunctie voor de instellingen van stoel, stuurwiel, spiegels en PCM-instellingen.

De omgevingsverlichting (led-verlichting in de zijspiegels) maakt onderdeel uit van de geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel en het Comfort Memory Pakket. Voor de bijrijdersstoel is een ISOFIX-bevestiging voor kinderzitjes in combinatie met een buiten werking te stellen bijrijdersairbag verkrijgbaar.

De zitplaatsen achterin

Belangrijkste kenmerk: het zijn er 2. Met zelfs voor lange passagiers veel beenen hoofdruimte en een goede zijdelingse steun zelfs in snel gereden bochten. Zonder aan comfort te verliezen. Tussen de stoelen in: een opklapbare middenarmsteun met opbergvak. De rugleuning is in delen neerklapbaar in de verhouding 40:60. Voor meer bagageruimte of plek voor lange voorwerpen. Met de als meeruitvoering leverbare skizak is deze verhouding 40:20:40. In combinatie met de tegen meerprijs leverbare grote versie van de middenconsole zijn de rugleuningen aan weerszijden van de console individueel neer te klappen, waarbij de console zelf op zijn plaats blijft.

De zitplaatsen achterin. Tegen meerprijs zijn alle Panamera modellen eveneens leverbaar met comfortstoelen achterin. Met elektrisch verstelbare rugleuningen, verstelbare zittingen, lendensteunen – en zelfs de mogelijkheid om de bijrijdersstoel vanuit het achtercompartiment te verstellen. Als uw keuze uitgaat naar comfortstoelen met stoelventilatie achter, dan worden die geleverd inclusief comforthoofdsteunen. In combinatie met adaptieve sportstoelen voor worden ook de stoelen achterin uitgevoerd als sportstoelen – ze hebben een sportief naadpatroon en hogere zijwangen.