Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Porsche Communication Management (PCM) Panamera Diesel

Porsche Panamera Diesel - Porsche Communication Management (PCM)
Getoond model: Panamera S E-Hybrid

Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Communication Management (PCM) is de centrale besturingsunit voor audio, navigatie en communicatie. Krachtig en veelzijdig - en toch uiterst gebruiksvriendelijk. Een centrale plaats wordt ingenomen door het 7 inch metende touchscreen met een hoge resolutie, dat u via het grafische oppervlak of met de draai-drukknoppen kunt bedienen. De radio heeft een dubbele FM-tuner, de cd-/ dvd-speler is zowel geschikt voor de weergave van cd’s als audio-dvd’s en speelt ook mp3-disks af. Tegen meerprijs is een in het PCM geïntegreerde cd-/dvd-wisselaar voor maximaal 6 cd’s of dvd’s leverbaar. Met de tegen meerprijs leverbare universele audio-ingang (USB) kunt u maximaal 5.000 mp3-bestanden op de interne 40 GB grote harddisk opslaan.

En het geluid? Dat komt tot leven via de 11 luidsprekers met een totaal vermogen van 235 watt. In de Panamera Turbo modellen dankzij het standaard BOSE® Surround Sound System zelfs met 14 luidsprekers en 585 watt. Voor nog meer klankperfectie is het PCM tegen meerprijs te combineren met het Burmester® High-End Surround Sound System met meer dan 1.000 watt uit 16 direct aangestuurde luidsprekers.

Als meeruitvoering is voor het PCM een tv-tuner beschikbaar die ongecodeerde analoge en digitale tv-signalen ontvangt.

De navigatiemodule van het PCM werkt met een geïntegreerde, snelle harddisk en biedt de keus uit 2D-kaartweergave of perspectiefweergave. Zelfs 3D-weergave van terreinen met satellietbeeld of 3D-weergave van gebouwen is in bepaalde gebieden mogelijk. In de stand ‘splitscreen’ kan naast een gedeelte van de actuele kaart ook een lijst met pictogrammen voor de te volgen richting worden weergegeven. De navigatiemodule biedt bovendien een dynamische routeberekening waarbij rekening wordt gehouden met officiële verkeersinformatie (TMC) en extra verkeersstroomsensoren (TMC Pro).

Een centrale functie van het PCM is in de Panamera S E-Hybrid de grafische weergave van de hybridemodus door middel van een energiestroomweergave, bijvoorbeeld tijdens elektrisch rijden, E-Boost, recuperatie of zeilen. Daarnaast geeft een statistiek het aandeel van emissievrij rijden ten opzichte van de totale rijtijd aan.

Standaard in de Panamera Turbo. Als meeruitvoering leverbaar voor de overige Panamera modellen.

De universele audio-ingang

Het audiosysteem CDR is tegen meerprijs extra uit te rusten met een AUX-ingang voor het audiosysteem CDR (voor de aansluiting van bijvoorbeeld een mp3-speler) en voor het PCM een AUX-ingang en een USB-aansluiting voor uw iPod® of iPhone®. Uw iPod® resp. iPhone® en eventueel via de USB-aansluiting aangesloten mp3- speler of USB-stick zijn ook direct vanaf het PCM te bedienen. Via de USB-aansluiting kunt u maximaal 5.000 mp3-bestanden op de 40 GB grote interne harde schijf van het PCM opslaan en van daaruit afspelen. Uw muziekverzameling, podcasts of luisterboeken zijn direct beschikbaar. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw Porsche dealer.

De spraakbediening

Navigatie-aanwijzingen? Telefoneren? Naar de radio luisteren? U zegt het maar. Zeg in één woord tegen de optioneel voor het PCM verkrijgbare spraakbediening wat u wilt en het gebeurt. De spraakbediening begrijpt de samenhangende adresingave van eindbestemmingen, vermeldingen in het telefoonboek of namen van radiozenders. Met spraakcommando’s kunt u ook door menulijsten bladeren.

Elektronische rittenadministratie

Het PCM is tegen meerprijs leverbaar met een elektronische rittenadministratiemodule. Deze module registreert automatisch en per afzonderlijke rit de kilometerstand, de afgelegde afstand, datum, tijd en start en bestemming. De software voldoet aan de eisen die de Duitse fiscus aan de automatische rittenadministratie stelt.

De digitale radio

Deze optie maakt de ontvangst van digitale radiozenders in de formaten DAB, DAB+ en DMB Audio in een duidelijk betere geluidskwaliteit mogelijk.1) Een automatische omschakeling tussen digitaal en analoog garandeert een optimale ontvangst van de gekozen zender.

* De ontvangst is afhankelijk van de beschikbaarheid van een lokaal digitaal netwerk.

De onlinediensten

Met de gratis verkrijgbare AHA Radio App kunt u via uw smartphone webradio, newsfeeds, podcasts en audiomagazines op het PCM weergeven. Ook kan via spraakopdrachten naar ‘Points of Interest’ worden gezocht, bijvoorbeeld hotels en restaurants. Een ‘Point of Interest’ kan vervolgens als navigatiebestemming worden overgenomen. De ontvangst van onlinegegevens verloopt via uw smartphone, de bediening via het PCM.

Idee

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Vermogen

De directe benzine-inspuiting (DFI)

8-traps Tiptronic S

Het VarioCam Plus systeem

De variabele nokkenasverstelling

De automatische start-stopfunctie

Het zeilen

Het uitlaatsysteem

Sport knop met Sport Chrono

Stuurinrichting en Servotronic Plus

Porsche Active Suspension Management (PASM)

De adaptieve luchtvering

PDCC met PTV Plus

De wielen en het bandenspanningscontrolesysteem (RDK

Porsche Stability Management (PSM)

De verlichting

De remmen

De carrosserieconstructie

Airbags en gordelsysteem

De diefstalbeveiliging

Comfort

De stoelen

De stuurwielen

De hulpsystemen

Entry & Drive

Porsche Car Connect (PCC)

Bagageruimte

Het audiosysteem CDR

Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Rear Seat Entertainment

Telefoonmodule en Mobiele-telefoonvoorbereiding

BOSE® Surround Sound-System

Burmester® High-End Surround Sound-System

De uitlaatgasreiniging

Lichte constructie en recycling