Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

De verlichting Panamera 4S

Porsche Panamera 4S - De verlichting
Getoond model: Panamera Turbo

De verlichting

Standaard op de Panamera Turbo: led-koplampen incl. Porsche Dynamic Light System (PDLS).

Standaard bij alle andere Panamera modellen: bi-xenonkoplampen met een in de koplampunits geïntegreerde dagrijverlichting met 4 led-spots per koplampunit. Bij de Panamera GTS inclusief Porsche Dynamic Light System (PDLS). Het binnenwerk van de koplampen is in zwart uitgevoerd.

De verlichtingsassistent is standaard bij alle modellen en schakelt de verlichting automatisch in wanneer het donker wordt. Bovendien wordt het licht ook automatisch weer uitgeschakeld. De oriëntatieverlichting is in tijd instelbaar en laat de dagrijverlichting en de achterlichten nog even branden, zodat u uw weg direct na het uitstappen veilig kunt vervolgen.

De standaard adaptieve led-remlichten van de Panamera modellen knipperen automatisch bij een abrupte remingreep. Daardoor wordt het achteropkomende verkeer snel en duidelijk geattendeerd op naderend gevaar.

Het Porsche Dynamic Light System

Het Porsche Dynamic Light System (PDLS) zit standaard op de Panamera Turbo en de Panamera GTS. Tegen meerprijs is het ook voor alle andere modellen verkrijgbaar.

Zijn dynamische bochtenverlichting laat de koplampen afhankelijk van de stuurinslag en de rijsnelheid, met de bocht meedraaien. De statische bochtenverlichting schakelt de extra koplampen in voor een betere verlichting in scherpe bochten of bij het afslaan. Bovendien wordt de lichtverdeling continu aangepast op de snelheid en het omgevingslicht.

Een andere functie van het PDLS is het slechtweerlicht. Het wordt tegelijk met het inschakelen van de mistachterlichten geactiveerd en zorgt voor meer veiligheid doordat het de zelfverblinding vermindert en de rijbaanrand beter uitlicht.

Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+)

Het Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+) is tegen meerprijs leverbaar voor de Panamera Turbo - en voor alle andere modellen alleen in combinatie met led-koplampen. Naast alle functies van het PDLS beschikt het PDLS+ ook over een dynamisch grootlicht en kruispuntverlichting.

Het dynamische grootlicht wordt bij snelheden boven de 65 km/h actief en herkent zowel vooruitrijdende als tegemoetkomende auto’s. Het systeem past de intensiteit en het bereik van de lichtbundel automatisch aan, zodat medeweggebruikers niet worden verblind.

Bij de kruispuntverlichting worden kruispunten en invoegstroken aan de hand van de navigatiegegevens in het PCM herkend. Voor een optimale verlichting van de kruispunten schakelt het systeem de bochtenverlichting links en rechts tegelijkertijd in. Bij een invoeging wordt alleen het de statische bochtenverlichting aan de betreffende zijde geactiveerd.

De led-koplampen incl. Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+)

Tegen meerprijs zijn de led-koplampen verkrijgbaar inclusief Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+). Het binnenwerk van beide koplampen bestaat uit 2 trapsgewijs geplaatste behuizingen. In beide koplampen is de dagrijverlichting van 4 led-spots met eromheen een lichtring geintegreerd. Een designkenmerk, dat de Panamera een nog markantere uitstraling geeft.

Het led-licht is zeer helder en zorgt daarmee voor een perfecte verlichting van de weg. Dankzij de geoptimaliseerde verlichting dichtbij, veraf en aan de zijkant van de auto en de daglichtachtige kleur raken de ogen minder snel vermoeid dan bij andere systemen het geval is.

Idee

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Belangrijkste standaarduitrusting

De motoren

Porsche Traction Management (PTM)

De directe benzine-inspuiting (DFI)

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Het VarioCam Plus systeem

De variabele nokkenasverstelling

De automatische start-stopfunctie

Het zeilen

Het uitlaatsysteem

Sport knop met Sport Chrono

Stuurinrichting en Servotronic Plus

Porsche Active Suspension Management (PASM)

De adaptieve luchtvering

PDCC met PTV Plus

De wielen en het bandenspanningscontrolesysteem (RDK)

Porsche Stability Management (PSM)

De verlichting

De remmen

De carrosserieconstructie

Airbags en gordelsysteem

De diefstalbeveiliging

Comfort

De stoelen

De stuurwielen

De hulpsystemen

Entry & Drive

Porsche Car Connect (PCC)

Bagageruimte

Het audiosysteem CDR

Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Rear Seat Entertainment

Telefoonmodule en Mobiele-telefoonvoorbereiding

BOSE® Surround Sound-System

Burmester® High-End Surround Sound-System

De uitlaatgasreiniging

Lichte constructie en recycling