Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

CO2-emissie Macan Turbo

Porsche Macan Turbo - CO2-emissie

CO2-emissie

Efficiency

Prestaties vormen de grondgedachte van elke Porsche. Dat is al zo sinds 1948. Maar er is ook nog een ander principe: efficiency. Ook sinds 1948. Aan beide principes blijven we trouw. Consequent.

Naast efficiënte motortechnologieën, zoals de toepassing van uitlaatgasturbo’s bij alle modellen, kiezen we principieel voor de toepassing van innovatieve, lichte materialen, een consequente functionele doorontwikkeling van productietechnieken en voortdurende conceptaanpassingen.

Wat u als bestuurder daarvan merkt? Meer souplesse en meer dynamiek – bij een lager verbruik. Efficiency dus.

Uitlaatgasemissies

De Macan bewijst eens te meer dat zelfs krachtige sportwagens relatief bescheiden emissiewaarden kunnen bereiken. Bij de ultramoderne motorconcepten van de Macan modellen wordt de optimale bedrijfstemperatuur door de snelle opwarming van het katalysatorsysteem na de start al snel bereikt, waardoor nog minder schadelijke uitlaatgassen vrijkomen. De voor rolweerstand geoptimaliseerde banden zorgen voor een lager verbruik. Uiteraard voldoen alle Macan modellen aan de emissienorm EU 6.

De benzinemodellen zijn voorzien van een stereo-lambdaregeling. Deze bepaalt samen met het elektronische motormanagement de optimale hoeveelheid brandstof voor een efficiënte uitlaatgasreiniging.

In de Macan S Diesel vindt de uitlaatgasreiniging plaats via een roetfilter gecombineerd met een SCR-systeem. Door de AdBlue®-technologie wordt de uitstoot van stikstofoxiden aanzienlijk beperkt.