Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Exterieurontwerp

Macan Turbo

Exterieurontwerp

De motorkap loopt door tot in de wielkasten – daardoor oogt de voorzijde breed en gespierd. Dit bijzondere stijlelement is bovendien een verwijzing naar de legendarische Porsche 917, die in zijn tijd talloze races won – bijvoorbeeld de 24 uur van Le Mans.

Het zijaanzicht: overduidelijk Porsche. Het front heeft wel wat weg van een roofdier. De daklijn buigt duidelijk naar achteren af. Zo ontstaan de typische contouren van een sportwagen – onze ontwerpers noemen dat de Porsche Flyline. Opvallend: de sideblades. Met hun design doen ze denken aan de toekomstgerichte supersportwagen 918 Spyder. Ze laten de portieren smaller lijken en maken de flanken beduidend slanker en nog sportiever. Ze zijn verkrijgbaar in carbon, gespoten in de betreffende carrosseriekleur of in lavazwart.

Dat ook met design bijzonder grote prestaties zijn te behalen, bewijzen de wielen: deze zijn verkrijgbaar in diameters tot 21 inch.

De achterzijde: slank van boven met brede schouders boven de achterwielen – een hommage aan de 911. Door het ontwerp van de achterklep – zonder greep of kentekenplaat – ziet de achterzijde eruit alsof hij uit één stuk is gevormd. De smalle led-achterlichten zijn driedimensionaal vormgegeven. Dat zorgt voor een bijzondere dieptewerking – geïnspireerd op de 918 Spyder. Sportieve genen zijn dus duidelijk dominant.