Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

De hulpsystemen Macan S Diesel 211 pk

Porsche Macan S Diesel 211 pk - De hulpsystemen

De hulpsystemen

Rijstrookwisselhulp

De rijstrookwisselhulp bewaakt het gebied achter de auto en de dode hoek. Tussen een snelheid van 30 km/h en 250 km/h waarschuwt het systeem de bestuurder door middel van een optisch signaal in de buitenspiegels voor voertuigen die met hoge snelheid van achteren naderen, of zich in de dode hoek bevinden. Vooral op de snelweg zorgt de rijstrookwisselhulp voor meer comfort en veiligheid. Het systeem grijpt niet in de besturing in en kan op elk moment worden uitgeschakeld.

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Macan modellen.

Lane Assist

Bij de Lane Assist herkent de camera aan de voorkant de rijstrookscheidingslijnen. Als de auto een van deze lijnen dreigt te overschrijden, stuurt het systeem de auto zelf weer terug naar het midden van de rijstrook. Deze correctie wordt uitgevoerd met een subtiele stuurimpuls. Natuurlijk kunt u op elk moment zelf ingrijpen.

Onder bepaalde omstandigheden – bijvoorbeeld bij slecht weer – is de functie niet actief.

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Macan modellen.

Snelheidslimietindicator

De snelheidslimietindicator informeert u over snelheidsbeperkingen, inhaalverboden en het einde van deze situaties. Deze worden via een camera geregistreerd.

De borden worden weergegeven op het tft-beeldscherm van het instrumentenpaneel en op het beeldscherm van het PCM. Als een verkeersteken niet wordt herkend – bijvoorbeeld bij hevige regenval of in het donker – wordt automatisch de in de navigatiemodule opgeslagen snelheidsbeperking weergegeven.

Het voordeel voor u: u kunt zich beter op het verkeer concentreren.

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Macan modellen.

ParkAssistent

De ParkAssistent waarschuwt voor herkende obstakels voor en achter de auto. De sensoren zijn harmonisch in de vooren achterzijde van de auto geïntegreerd. Er wordt gewaarschuwd door middel van geluidssignalen en optisch door de schematische weergave van de auto vanuit vogelperspectief op het centrale display. Zo is de afstand tot een obstakel ook grafisch zichtbaar.

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Macan modellen.

Achteruitrijcamera

Met de achteruitrijcamera verloopt nauwkeurig achteruit inparkeren en manoeuvreren, maar ook het aankoppelen van een aanhangwagen stukken eenvoudiger. Dat gebeurt met behulp van het camerabeeld en met de dynamische hulplijnen die op het beeldscherm van het PCM verschijnen en het traject aanduiden dat de auto bij de actuele wielstand aflegt.

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Macan modellen.

Surround View*

Bij de Surround View produceren 4 camera’s in de voorzijde, de buitenspiegels en de achterzijde een 360°-panoramabeeld van de auto en de directe omgeving. De bestuurder kan in het PCM kiezen uit vogelperspectief, zijaanzicht en hoekaanzicht.

Als meeruitvoering leverbaar voor alle Macan modellen.

* Op zijn vroegst leverbaar vanaf 10/2014.