Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) Cayman

Porsche Cayman - Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Getest in de racesport: het als meeruitvoering leverbare remsysteem Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). De geperforeerde keramische remschijven hebben een diameter van 350 mm voor en achter – voor een nog hoger remvermogen.

De toepassing van geel gespoten aluminium monobloc remzadels met 6 zuigers op de vooras en 4 zuigers op de achteras zorgen voor een zeer hoge en vooral constante remdruk. Vooral bij hoge belastingen zijn alle voorwaarden aanwezig om de remweg tot een minimum te beperken.

Doorslaggevend voordeel: de remschijven wegen ongeveer de helft van conventionele gietijzeren schijven van een vergelijkbaar type en formaat. Deze gewichtsfactor werkt niet alleen positief op de rijprestaties en het verbruik, maar werkt bovendien beperkend op de ongeveerde en roterende massa. Het gevolg: een betere wegligging en extra rij- en afrolcomfort, vooral op oneffen wegen.

Bij gebruik van de auto op het circuit moeten er, naast de standaard onderhoudsintervallen, extra inspecties worden uitgevoerd.