Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren Cayman

Porsche Cayman - Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

Thermomanagement

Door een geregelde aansturing van de warmtecapaciteit en selectieve, trapsgewijze inschakeling van de verschillende koelcircuits worden motor en versnellingsbak sneller opgewarmd. Dat vermindert de wrijving – en daarmee het brandstofverbruik en de CO2-emissie. Bovendien zorgt het thermomanagement bij een sportieve rijstijl voor een daling in de bedrijfstemperatuur en maakt zo betere prestaties mogelijk.

Motormanagement

De motorelektronica zorgt ervoor dat de motor onder alle bedrijfsomstandigheden optimaal functioneert. Daarnaast regelt deze unit ook alle direct bij de motor betrokken functies en bouwgroepen. Het resultaat: een optimaal vermogen en koppel bij relatief lage verbruiks- en emissiewaarden.

Automatische start-stopfunctie

De automatische start-stopfunctie, standaard in de Cayman modellen, schakelt de motor uit als u bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht de versnellingsbak in zijn vrij zet en het koppelingspedaal loslaat. Bij auto’s met Porsche Doppelkupplung (PDK) volstaat het om tijdens het wachten het rempedaal ingetrapt te houden. De audioen communicatiesystemen blijven ondanks deze motoronderbreking functioneren.

Boordnetrecuperatie

Een andere functie ter bevordering van de efficiency bij de Cayman modellen is de boordnetrecuperatie. Hierbij wordt de accu voornamelijk tijdens het remmen opgeladen door de dynamo. Bij het accelereren daarentegen is het volledige mogen van de verbrandingsmotor beschikbaar, omdat de elektrische systemen dan grotendeels door de eerder in de accu opgeslagen energie worden gevoed.