Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Exterieurontwerp Cayman

Porsche - Exterieurontwerp

Exterieurontwerp

Verbruik/emissie* van de Cayman modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,6; Buitenwegen in l/100 km 7,1-5,9; Totaal in l/100 km 9,0-7,7; CO2-emissie in g/km 211-180.

De voorzijde wordt gedomineerd door de typische Porsche spatschermen met kenmerkend vormgegeven koplampen. Een verwijzing naar de Porsche racesport uit de jaren ‘60 en ‘70. Het front met de grote, dynamische luchtinlaten weerspiegelt zijn kracht en felheid. Typisch Cayman: de in de luchtinlaten geïntegreerde ronde frontverlichting met dagrij- en positieverlichting in led-techniek, voor een actieve veiligheid.

Voor een dynamische uitstraling zorgen het vlakke silhouet, de lange wielbasis en de grote wielen – desgewenst verkrijgbaar tot 20 inch. De smalle zijruiten en de ver naar achteren doorlopende daklijn onderstrepen eveneens het karakter van de Cayman. Net zoals het portierdesign. De dynamische vorm verbetert de luchtstroom voor de zij-inlaten en daarmee ook de koeling en ventilatie van de boxermotor.

De achterzijde oogt – in combinatie met de grote spoorbreedte – strak en afgetraind. Meer dan alleen een blikvanger: de achterspoiler. Bij 120 km/h schuift deze automatisch uit. Zijn aerodynamische werking wordt hierdoor vergroot, de opwaartse kracht verminderd. In ingeschoven toestand sluiten de randen van de spoiler mooi aan op de vorm van de karakteristieke achterlichtunits met led-verlichting. De hierin geïntegreerde knipperlichten zijn smal en liggen in lijn met de spoiler. Geïntegreerd in de grote achterruit: het brede remlicht.

De krachtige afsluiting wordt gevormd door de onderzijde van de achterkant met in het midden de roestvaststalen eindpijp, die dubbel is uitgevoerd bij de Cayman S en bij de Cayman GTS.

Waar de Cayman modellen heen willen, wordt op het eerste gezicht reeds duidelijk. Elke lijn en elk detail wil naar voren. Alles illustreert hetzelfde verhaal: dat van karakter en van een ongekende drang naar voren.

Idee

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Karakter

Vermogen

Het zeilen

De nieuwe 6 versnellings schakelbak

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Het uitlaatsysteem

De directe benzine-inspuiting (DFI)

Het VarioCam Plus systeem

Middenmotor concept

De geïntegreerde dry-sumpsmering

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

De stuurinrichting

SPORT knop en Sport Chrono Pakket

De dynamische versnellingsbaksteunen

Porsche Torque Vectoring (PTV)

Porsche Active Suspension Management (PASM)

De wielen + RDK

De remmen

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Het verlichtingsconcept

Porsche Stability Management (PSM)

De airbags

De constructie

De diefstalbeveiliging

Het interieur

Porsche Communication Management (PCM)

Burmester® High-End Surround Sound-System

BOSE® Surround Sound-System

De stuurwielen

De stoelen

Lederpakket

De airconditioning

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

Telefoonmodule en Mobiele-telefoonvoorbereiding

Het audiosysteem CDR

Overige comfortuitrustingen

Transport

De uitlaatgasreiniging

Verbruik en recycling

De brandstof