Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Porsche Communication Management (PCM) Cayman

Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Communication Management (PCM)

Verbruik/emissie* van de Cayman modellen: Stadsverkeer in l/100 km 12,7-10,6; Buitenwegen in l/100 km 7,1-5,9; Totaal in l/100 km 9,0-7,7; CO2-emissie in g/km 211-180.

Porsche Communication Management (PCM) incl. navigatiemodule.

Het als meeruitvoering leverbare PCM is het centrale informatie- en communicatiesysteem. Krachtig, veelzijdig – en desondanks eenvoudig te bedienen.

Een centrale rol speelt het 7 inch grote touchscreen, dat zich intuïtief laat bedienen. De cd-/dvd-speler is mp3-compatibel. Tegen meerprijs is een geïntegreerde cd-/dvd-wisselaar voor 6 cd’s/dvd’s leverbaar. Via de standaard universele audio-ingang in het dashboardkastje kunt u maximaal 5.000 mp3-bestanden opslaan op de harde schijf van 40 GB. Tevens kunt u uw iPod® of een andere audio-bron aansluiten – ook om op te laden. De bediening vindt gemakkelijk en betrouwbaar plaats via het PCM, het als meeruitvoering leverbare multifunctionele stuurwiel of de als meeruitvoering leverbare spraakbediening. Via de USB-aansluiting kunnen bovendien de gegevens van de performanceindicatie van het Sport Chrono Pakket en de elektronische rittenadministratie worden gedownload.

De navigatiemodule van het PCM met snelle harde schijf biedt u de keuze tussen een 2D-kaartweergave of een weergave in perspectief. Ook 3D-weergave van terreinen met satellietkaarten en 3D-weergave van gebouwen is in enkele gebieden mogelijk. In de splitscreen-functie kan bijvoorbeeld naast de actuele deelkaart een lijst staan met pictogrammen voor de volgende navigatieaanwijzingen. De dynamische routeberekening houdt rekening met de officiële verkeersinformatie (TMC) en extra verkeersstroomsensoren (TMC Pro**).

Elektronische rittenadministratie.

Voor het PCM is tegen meerprijs een elektronische rittenadministratie verkrijgbaar. De automatisch geregistreerde gegevens kunt u thuis op uw pc bewerken. De software voldoet aan de eisen van de Duitse Belastingdienst voor documentatie van de automatische rittenadministratie.

Tv-tuner.**

Tegen meerprijs is er een tuner voor de ontvangst van ongecodeerde digitale tv-signalen (DVB-T) leverbaar. Zelfs als uw Cayman eens niet in beweging zou zijn, zorgt hij hiermee voor vermaak. Voor uw eigen veiligheid worden er tijdens het rijden overigens geen tv-beelden weergegeven.

Spraakbediening.

U zegt graag direct wat u wilt. Ga uw gang: praktisch alle functies van het PCM zijn te bedienen met de als meeruitvoering leverbare spraakbediening die werkt met herkenning van hele woorden.

Online diensten.**

Met de gratis Aha Radio-app kunt u via uw smartphone webradio, newsfeeds, podcasts en audiomagazines op het PCM weergeven. Bovendien kunt u lokale informatie opvragen, zoals het weerbericht. Ook kunt u zoeken op ‘Point of Interest’ en de resultaten overnemen als navigatiedoel. De ontvangst van de online informatie loopt via uw smartphone, de bediening via het PCM.

Digitale radio.**

De optie maakt de ontvangst van digitaal uitgezonden radiozenders mogelijk in de formaten DAB, DAB+ en DMB Audio, in duidelijk betere geluidskwaliteit. Een automatische omschakeling tussen digitaal en analoog garandeert een optimale ontvangst van de gekozen zenders. De ontvangst hangt af van de beschikbaarheid van het lokale, digitale net.

Sound Package Plus

Voor kritische muziekgenieters is er het tegen meerprijs leverbare Sound Package Plus. Met een nominaal muziekvermogen van 235 watt levert dit via de 9 luidsprekers een perfect op het interieur afgestemde geluidsbeleving op. Uw persoonlijke geluidsvoorkeuren regelt u in met het audiosysteem CDR, het als meeruitvoering leverbare audiosysteem CDR Plus of het als meeruitvoering leverbare Porsche Communication Management (PCM).

** TMC Pro is beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

*** Voor de ontvangst van digitale televisiesignalen (DVB-T en in MPEG-2 codering), indien beschikbaar.

Idee

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

Karakter

Vermogen

Het zeilen

De nieuwe 6 versnellings schakelbak

Porsche Doppelkupplung (PDK)

Het uitlaatsysteem

De directe benzine-inspuiting (DFI)

Het VarioCam Plus systeem

Middenmotor concept

De geïntegreerde dry-sumpsmering

Maatregelen om de efficiency verder te verbeteren

De stuurinrichting

SPORT knop en Sport Chrono Pakket

De dynamische versnellingsbaksteunen

Porsche Torque Vectoring (PTV)

Porsche Active Suspension Management (PASM)

De wielen + RDK

De remmen

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Het verlichtingsconcept

Porsche Stability Management (PSM)

De airbags

De constructie

De diefstalbeveiliging

Het interieur

Porsche Communication Management (PCM)

Burmester® High-End Surround Sound-System

BOSE® Surround Sound-System

De stuurwielen

De stoelen

Lederpakket

De airconditioning

Adaptieve cruise control incl. Porsche Active Safe (PAS)

Telefoonmodule en Mobiele-telefoonvoorbereiding

Het audiosysteem CDR

Overige comfortuitrustingen

Transport

De uitlaatgasreiniging

Verbruik en recycling

De brandstof