Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911
Panamera

Porsche Traction Management (PTM) Cayenne S

Porsche Cayenne S - Porsche Traction Management (PTM)
Getoond model: Cayenne S

Porsche Traction Management (PTM)

Het Porsche Traction Management (PTM) is een combinatie van een actieve 4-wielaandrijving met elektronisch geregelde kenveldgestuurde lamellenkoppeling, een automatisch remdifferentieel (ABD) en aandrijfslipregeling (ASR).

De elektronisch geregelde lamellenkoppeling verdeelt de aandrijfkracht over de permanent aangedreven achteras en vooras. Dankzij permanente bewaking van de rijsituatie kan het systeem inspelen op tal van verschillende situaties. In bochten wordt precies zoveel aandrijfkracht op de voorwielen overgebracht, dat de spoortrouwheid altijd optimaal blijft. Het resultaat: altijd een optimale krachtverdeling.

Het PTM in de Cayenne Diesel en de Cayenne S E-Hybrid bestaat uit een permanente 4-wielaandrijving met zelfsperrend middendifferentieel. Hiermee komt gewoonlijk 60% van de aandrijfkracht op de achteras en 40% op de vooras. Als een wiel van een as doorslipt, dan zorgt het zelfsperrende middendifferentieel er automatisch voor dat de aandrijfkracht wordt overgebracht op de as die op dat moment de meeste tractie heeft. Een variabele momentverdeling op de achteras zorgt voor nog meer stuurprecisie en rijdynamiek.