Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Exterieurontwerp

Cayenne S Diesel

Exterieurontwerp

De hoge dynamiek van de nieuwe Cayenne S Diesel valt op: de lijnen van het front lopen recht op de toeschouwer af. De langgerekte motorkap bepaalt het vooraanzicht en refereert duidelijk aan de Porsche racewagens uit de jaren 60. De spatschermen voor zijn duidelijk geprononceerd. Een powerdome op de motorkap benadrukt de vastberadenheid van de eerste indruk nog eens extra. Duidelijk zichtbaar: de getailleerde vorm van de flanken.

Zoals het een echte sportman betaamt, is het profiel scherp gesneden, maar goed in balans – ondersteund door de dynamische achterste dakstijl en het coupéachtige silhouet. De spatschermen achter pakken de gespierde voorkant weer op. De achterspoiler met verlaging in het midden is een verwijzing naar de Carrera GT. Slechts een kleine aanwijzing van hoe onze drang naar prestaties harmonisch wordt omgezet in de designfilosofie. En ten slotte bij alle modellen wordt toegepast.

En het gaat sportief verder. Door de zwarte lamellen aan de voorzijde ogen de luchtinlaten groter en de auto breder. Dit onderstreept de dynamische look – en zorgt bovendien voor de juiste bedrijfstemperatuur van de V8–turbodiesel. Waaraan u het imposante hart van de Cayenne S Diesel ook kunt herkennen? Aan het krachtige motorgeluid.

De standaard 18 inch Cayenne Design III wielen bieden een hoge mate van rijcomfort, vooral tijdens lange ritten. Als meeruitvoering zijn andere wielen met een aantrekkelijk design en maten tot 21 inch leverbaar.

De krachtigste V8-turbodiesel in zijn klasse is te herkennen aan het logo ‘diesel’ links- en rechtsvoor op de zijkanten en het logo ‘Cayenne S’ op de achterklep.

Het principe ‘S’. Een belofte. Een belofte die we ook bij de Cayenne S Diesel waarmaken.