Home

Hoofdnavigatie
Modellen
911

Porsche Stability Management (PSM)

Boxster
Porsche Stability Management (PSM)

Porsche Stability Management (PSM)

Het Porsche Stability Management (PSM) is standaard. Dit zorgt automatisch voor stabiliteit in rijdynamische grenssituaties. Sensoren meten constant de rijrichting, de rijsnelheid, het giermoment en de dwarsversnelling. Aan de hand van deze meetwaarden berekent het PSM de werkelijke bewegingsrichting. Bij een afwijking van de gewenste koers stuurt het PSM doelgerichte remcommando’s naar de afzonderlijke wielen om de auto te stabiliseren.

Bij accelereren op een wisselend wegdek zorgt PSM voor een duidelijke verbetering van de tractie door functies als ABD (automatische remdifferentieel) en ASR (aandrijfslipregeling). Voor meer souplesse en veiligheid. Met het geïntegreerde ABS wordt de remweg nog verder beperkt.

Zoekt u misschien nog iets sportievers? Het PSM kan worden uitgeschakeld. Om uw eigen veiligheid te garanderen, wordt de auto bij een remingreep door het ABS echter ook bij uitgeschakeld PSM gestabiliseerd. ABS en ABD blijven continu actief. Aanvullend in PSM: de motorslipmomentre-geling (MSR), de anticiperende activering van het remsysteem en de remassistent. Zodra u het gas plotseling loslaat, brengt het PSM het remsysteem in verhoogde staat van paraatheid. Dankzij de anticiperende werking van het remsysteem komen de remblokken dichter tegen de remschijven te liggen. Het maximale remvermogen wordt hierdoor sneller bereikt. De remassistent zorgt bij het herkennen van een abrupte remingreep voor de remdruk die nodig is voor de maximale vertraging.